Актуально

Для Нової Каховки завезено 670 пічок в рамках програми «Буржуйки в Україну», започаткованої «Omri ry - Pro Ukraina»

20.03.2023 11:51
367 Актуально

Проєкт по забезпеченню жителів Новокаховської міської тергромади пічками для обігріву та приготування їжі потребував понад 3 місяців роботи, від збору коштів та виготовлення на фінському заводі до доставки в Україну. 

Цей проєкт є одним з етапів роботи підготовки до повернення додому. Адже більша частина пічок буде завезена на територію тимчасово окупованих територій громади в перші дні.

Дякуємо «Omri ry - Pro Ukraina», «Товариству українців у Фінляндії», волонтерській мережі «Сталеві Мурахи» за вашу наполегливу працю та підтримку нашої громади!

Проєкт важливий тим, що під час деокупації українських територій, рашисти тікаючи знищують всю інфраструктуру. У результаті чого навіть процес приготування простої їжі стає великою проблемою для більшості мешканців.

За думкою в.о. старост у деокупованих населених пунктах Новокаховської МТГ Козацьке та Веселе, пічки важливі для мешканців навіть у теплу погоду, адже місцеві жителі перебувають під регулярними обстрілами окупантів, тож, на жаль, вимушені довгий час ховатися у погребах та підвалах, де холодно та волого. Пічки стануть корисними для обладнання сховищ мирного населення.

18 березня пічки доставлені в безпечне місто неподалік від населених пунктів нашої громади. І перші з них вже потрапили до мешканців Козацького та Веселого.

Дякуємо усім, хто долучився до цієї ініціативи! Проєкт реалізований завдяки численним учасникам. Зокрема: виробник Metalli Piiroinen Oy та партнери Stremet Oy, Omri ry, організація транспорту в ЕС - Transport Hosike Oy, допомога у доставці гуманітарного вантажу в Україну та повний документальний супровід - «Фундація HUB SOS-UA».

Проєкт не міг би бути реалізований без участі в кампанії по збору коштів, організації логістики, перевантаженню тощо: волонтерського центру ДОФ, Сталеві Мурахи Центр, Південь, Захід, миколаївцям, херсонцям та жителям інших регіонів країни, що жертвували гроші на виконання проєкту.

Дивитися всі новини