Головні новини

Новокаховська громада вітає Анатолія Подофу з 80-річчям

01.02.2023 08:51
689 Головні новини

1 лютого свій 80-річний ювілей святкує почесний громадянин міста Нова Каховка, заслужений будівельник України, член виконавчого комітету Новокаховської міської ради АНАТОЛІЙ ІВАНОВИЧ ПОДОФА.

Анатолій Іванович народився 01 лютого 1943 року у м.Умань Черкаської області. Вищу освіту здобув в Одеському інженерно-будівельному інституті, отримавши кваліфікацію інженера-будівельника.

Більше 55 років працює у сфері будівництва Херсонщини. Пройшов шлях від механіка до головного інженера у будівельних організаціях. З 2005 року очолив ВАТ «Фірма Херсоноблагробуд» і дотепер є генеральним директором ПАТ «Фірма Херсоноблагробуд».

Під керівництвом Анатолія Подофи зведені провідні підприємства у Каховці, Новій Каховці, Бериславі, Скадовську, Генічеську. У галузі сільського будівництва зведені сотні тваринницьких комплексів у господарствах області, численні об’єкти житла, охорони здоров’я, культури, освіти, зв’язку, що стали

соціально-економічним потенціалом Херсонщини.

За багаторічну високопрофесійну діяльність, особистий внесок у розвиток будівельної галузі Анатолій Іванович Подофа удостоєний звання «Заслужений будівельник України», нагороджений орденом «Знак Пошани»,

орденом Трудового Червоного Прапора, медаллю «За доблесну працю», Почесною грамотою Верховної Ради України, Почесною грамотою Держбуду України, грамотами голови Херсонської обласної державної адміністрації, Новокаховського міського голови. Його ім’я занесено до біографічно-енциклопедичного збірника «Видатні інженери України».

Анатолій Подофа неодноразово обирався депутатом Новокаховської міської ради.

ШАНОВНИЙ АНАТОЛІЮ ІВАНОВИЧУ!

Прийміть найщиріші вітання від міського голови Володимира КОВАЛЕНКА, виконавчого комітету та депутатів Новокаховської міської ради, Громадської ради, ваших колег та всієї Новокаховської громади!

Від щирого серця бажаємо міцного здоров'я, сил та наснаги! Нехай Господь Бог дарує довгі роки життя, сповнені радості і приємних подій! Бажаємо найскорішого повернення до рідної Нової Каховки та продуктивної праці на користь звільненої від окупантів громади. Ваш багатий досвід буде безцінним під час відбудови не тільки Нової Каховки, а і всієї Херсонщини!

Дивитися всі новини