Головні новини

Звернення міського голови Володимира Коваленка з нагоди Нового 2023 року

30.12.2022 16:30
467 Головні новини

Шановні жителі Новокаховської громади, дорогі, близькі, рідні мені люди. Завершується 2022 рік. Важко згадувати ті події, які він нам приніс. 2022 ми з вами запам’ятаємо на весь свій довгий вік. Це був рік трагедій, сліз, понівечених доль, втрачених домівок, розділених родин, втрат близьких людей, украденого дитинства у наших дітей. Але ми вистояли, і, сподіваюсь, зробили, висновки про те, хто ми, для чого ми на цій землі, чи правильно ми вчиняли, і що нам робити в майбутньому.

Цього року, і сподіваюсь, тимчасово, ми втратили традиції святкування новорічних і різдвяних свят. Немає передноворічної метушні, ми з дітлахами не наряджаємо новорічну ялинку перед Міським Палацом культури. В минулому залишилася біганина за подарунками для дітей, рідних, близьких. Святкові заходи в школах, садочках, закладах культури - все це цього року не відбулося.

Не жалкуйте з цього приводу. Не дивлячись ні на що, маємо залишатися сильними, планувати своє майбутнє, і робити все для того, щоб скоріше повернути добрі традиції, гарні людські стосунки, зберегти повагу один до одного.

Я вірю, що під Новий рік, звертаючись до Господа Бога, кожен з нас, в першу чергу, буде просити перемоги України. Перемоги для кожного населеного пункту, для кожного українця. Буде молитися про повернення на рідну землю, в свої домівки, повернення рідних і близьких із зарубіжжя. Щоб ми повернулися з якомога меншими втратами.

Знаю, що ми всі повернемося абсолютно іншими. Ми будемо дивитись один на одного із сумом і болем в очах, проте зі щирими посмішками. Будемо зізнаватися, як ми скучили одне за одним, у величезній любові до рідної землі і неймовірній шані до всіх тих, хто боронить і звільняє Україну, до тих, хто допомагає нашим воїнам.

Я хочу, щоб під Новий Рік, у колі рідних і близьких людей, обов'язково знайшлося добре слово і щирі побажання до воїнів Збройних сил України, до волонтерів, благодійників, до кожного з тих людей, які роблять добрі справи: привозять хліб, продукти харчування, дрова, медикаменти, свічки, генератори. Кожному українцю, який не жалкує коштів, і в силу своїх можливостей допомагає армії і воїнам Збройних сил України у забезпеченні більш кращих умови для ведення боротьби з ворогом. Українці неймовірні: разом ми купуємо нашим воїнам автівки, тепловізори, дрони, буржуйки, засоби зв’язку та багато іншого. Ми - одна велика родина, і кожен на своєму місці намагається робити все, щоб наблизити нашу спільну перемогу.

Я хочу, щоб ви обов’язково згадали воїнів 57 окрема мотопіхотна бригада імені кошового отамана Костя Гордієнка Це наш рідний військовий підрозділ, який за 2022 рік вже пройшов неймовірний героїчний шлях. Наші воїни на початок повномасштабного вторгнення боронили Луганщину і Донеччину. Прибули на рідну землю і, звільнивши частину Херсонщини, знову повернулись до бойових дій на сході України. Дорогі наші воїни, ми пишаємося вами, вашою звитягою і сміливістю. Ви наша гордість і наша надія на майбутнє.

Я хочу, дорогі новокаховчани, щоб ми згадали тих, кого катували і продовжують утримувати та катувати російські загарбники на окупованих землях. Молимось за те, щоб Господь дав їм сил дочекатися звільнення територій нашими ЗСУ і перемоги України.

Я хочу, щоб ми назавжди викреслили зі свого життя тих, хто зрадив Україну. Щоб ми всі дожили до того моменту, коли всі разом зберемося на центральній площі рідної Нової Каховки і в загальному колі згадали всіх, розплакались, накрили столи, відсвяткували перемогу і крокували в щасливе життя Новокаховської громади і всієї України. Нехай нам в цьому допомагає Бог, наша віра, любов і повага один до одного, та велика вдячність Збройним силам України за подвиг, який вони здійснили.

З наступаючим Новим Роком, З Різдвом Христовим! Міцного здоров’я, терпіння! І обов’язково - не загубити стежку, яка виведе нас на щасливу дорогу до майбутнього: чистого, звільненого від російських окупантів, на нашій славній українській землі.

Слава Україні!

Дивитися всі новини