Новини

Новокаховська екологічна організація провела тренінг "Чистіші річки - чистиші моря".

26.12.2022 15:28
311 Новини

23 грудня Новокаховська міська громадська екологічна організація “МАМА-86-Нова Каховка” за підтримки Виконавчого комітету Новокаховської ради провела тренінг для вчителів та викладачів «Чистіші річки – чистіші моря».

В заході взяли участь міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко, заступник начальника Таврійської міської військової адміністрації Анатолій Білий, представники закладів загальної середньої освіти та культури Новокаховської міської територіальної громади.

Міський голова Володимир Коваленко привітав учасників заходу і організаторів проєкту. Він зазначив важливість співпраці муніципальної влади, громадських організацій, бізнесу і волонтерів у питаннях, пов’язаних зі збереженням навколишнього середовища та створенням сприятливої для життя громади екологічної обстановки.

Голова НКМГЕО «МАМА-86-Нова Каховка» Таїсія Козак розповіла про цілі і завдання громадської екологічної організації та Проєкту “Крокус”. Розповіла про діяльність проєкту на території Новокаховської громади:

проведення семінарів за участі представників органів місцевої влади,

проєкт для вчителів і викладачів Новокаховської і Таврійської територіальних громад

спільне зі студентами і школярами прибирання берегової смуги Каховського водосховища і річки Дніпро

Також Таїсія Козак надала інформацію щодо мобільного додатку ТАМА (TrashAlertMobile). Цей застосунок створений, щоб допомогти громадянам, які проживають на берегах річок зв’язатися з органами місцевої влади, та, у випадку необхідності, повідомити при скупчення твердих побутових відходів на узбережжі. Після надсилання повідомлення до координаційного центру, оператор має зв’язатися з сервісною компанією, яка обслуговує за дану територію, щоб здійснити на ній прибирання стихійного звалища.

Використання ТАМА пропагується, як інструмент підтримки зусиль шкіл, громадських організацій, та органів влади, націлених на підвищення рівня обізнаності населення щодо вирішення зростаючих проблем засмічення річок і незаконних сміттєзвалищ у Болгарії, Румунії, Молдові та Україні, в також в Чорноморському регіоні в цілому.

Наприкінці заходу були підведені підсумки діяльності громадської екологічної організації “МАМА-86-Нова Каховка” протягом 2020 - 2022 року.

Дивитися всі новини