Головні новини

Громади Київщини надали гуманітарну допомогу звільненим селищам Веселе і Козацьке

01.12.2022 11:43
312 Головні новини

29 листопада з Козацького і Веселого, звільнених селищ Новокаховської громади, було евакуйовано близько 60 осіб.

Також в населені пункти вкотре був доставлений гуманітарний вантаж. Координували евакуацію та доставку допомоги перший заступник міського голови Олег Тарабака і представник гуманітарного штабу Новокаховського виконкому Владислав Сольський.

Мікроавтобуси і паливо для заправки транспорту люб’язно надало ГО “Центр допомоги “Надія є!” (директор Віталій Бутучел) за клопотанням голови Баштанської військової адміністрації Владислава Дмитріва. Жителі Козацького і Веселого були евакуйовані до міста Баштанка, звідки були доправлені для подальшого перебування до інших міст: Одеса, Київ, Хмельницький, Кропивницький.

Цього ж дня у звільнені селища від Благодійний фонд Сергія Козиря було доставлено 1 тонну продуктових наборів.

Херсонська обласна військова адміністрація та Каховська районна державна адміністрація подбали про те, щоб в Козацькому і Веселому, які російські окупанти при своєму відступі залишили без електроенергії, газо- і водопостачання, люди мали змогу приготувати собі гарячу їжу. Для жителів багатоповерхівок було доставлено дві буржуйки.

Для заправки генераторів було доставлено 150 літрів пального. Кошти на його закупівлю зібрали працівники виконавчого комітету Новокаховської міської ради.

Також за сприяння пана Олексія Булаївського, радника начальника Київської міської воєнної адміністрації та члена громадської ради при Бучанській РДА, з гуманітарною місією у звільнені селища Новокаховської громади прибули представники волонтерської групи села Дружня, Бородянської ОТГ та міста Ірпінь Бучанського району Олександр та Максиміан Коваленко.

З Київщини людям, звільненим від окупації привезли 400 буханців хліба, продукти харчування, консервацію, дитяче харчування, солодощі, печиво, засоби особистої гігієни, теплий одяг, медикаменти.

А для військових, наших захисників, представники волонтерської групи передали каремати, матраци, ковдри, теплі речі, теплі в'язані шкарпетки, мед, чай, кава, соління та домашні страви, дитячі малюнки та смаколики.

Міський голова Володимир Коваленко, жителі звільнених Козацького і Веселого та вся Новокаховська громада висловлює глибоку вдячність всім, хто не залишає наших громадян один на один з тими проблемами, які принесла окупація.

Шановні благодійники, Херсонська обласна військова адміністрація, Каховська районна державна адміністрація, небайдужі громадяни, низький уклін за допомогу!

Ваша підтримка додає сил і наснаги подолати ті важкі випробування, які принесла страшна війна!

Тільки разом здолаємо всі виклики долі!

Ярослав Янушевич - Херсонська ОДА

Херсонська обласна державна адміністрація

#Нова_Каховка_це_Україна

Дивитися всі новини