Актуально

Увага! Інформація для мешканців Новокаховської територіальної громади, які виїхали з тимчасово окупованої території та мають статус вимушено переміщених осіб

22.10.2022 20:02
674 Актуально

У відповідь на багаточисельні запитання щодо тривалого очікування  гуманітарної допомоги повідомляємо, що продуктові набори в рамках державної допомоги, право на яку має кожна особа з статусом ВПО, видаються або відправляються Новою Поштою в міру того, як вони надходять від держави Каховській районній адміністрації з подальшим розподілом для  Новокаховської територіальної громади.

З початку війни до серпня 2022 року розсилкою допомоги займався Херсонський обласний штаб гуманітарної допомоги, розташований у м. Кривий Ріг. В пріоритеті була видача допомоги ВПО, зареєстрованим у Кривому Розі. З серпня Новокаховська громада взяла на себе ініціативу з доправлення продуктових наборів новокаховчанам по всій Україні.

Так, у серпні було отримано і відправлено 243 продуктових набори, у вересні надходжень не було, в жовтні вже було відправлено ще 500 наборів.

Просимо з з розумінням та терпінням ставитися до ситуації, адже керівництво Херсонської обласної державної адміністрації, Каховського району та Новокаховської територіальної громади докладає всіх зусиль, щоб прискорити процес отримання даного виду допомоги від держави та передати її нашим мешканцям.

Також нагадуємо, що гуманітарний штаб Виконачого комітету Новокаховської міської ради шукає усі можливості та залучає до співпраці різні благодійні організації та фонди.

Вже відправлено 250 наборів для багатодітних сімей та особам з інвалідністю. Ще 250 продуктових наборів було відправлено громадянам уразливих категорій.

Дивитися всі новини