Місто

Міський голова Нової Каховки повідомив про оперативну ситуацію в громаді (06.04.2022)

06.04.2022 21:26
4699 Місто

Сьогодні, 6 квітня, міський голова Володимир Коваленко надав редакції Online НК оперативну інформацію щодо ситуації в Новокаховській територіальній громаді.

Станом на 18:00 місто Нова Каховка, села та селища громади забезпечені електро- та газопостачанням. Вода подається безперебійно. Комунальні заклади Нової Каховки працюють в штатному режимі. Проблемним залишається питання із забезпеченням пальним комунальних служб. Наразі одне місцеве підприємство допомогає КП “Екосервіс” у цьому питанні, а інше – підтримує комунальників необхідними матеріалами для наведення в місті належного стану. За це їм наша шана і подяка.

Влада міста вирішила питання доставки комунальним транспортом містян на дачні кооперативи та відновила автобусне сполучення з селами. Завтра також буде відновлено сполучення з селищами Козацьке та Веселе. Треба врахувати, що ці поїздки виконуються на комерційній основі і не передбачають пільгових можливостей. Сьогодні бюджет міста виконується на рівні 40-43%. Саме через це фінансування пільгових категорій громадян наразі є неможливим.

Серед організаційних питань слід відзначити оперативну роботу першого заступника міського голови Олега Тарабаки, який вчора при підтримці депутата облради Едуарда Репілевського з Великолепетиського елеватора доставив на хлібозавод чергову партію борошна (20 тонн) для випічки хліба, який буде реалізовано через торгову мережу.

Вдалося розв’язати проблемне питання із забезпеченням Новокаховського відділенні АТ “Укрпошта” готівковими коштами для виплати пенсій. Вдячний усим підприємцям, які погодились на мою пропозицію інкасувати виручку в АТ “Укрпошта”, що і надалі дозволить забезпечувати необхідними коштами пенсіонерів Новокаховської громади.

Сьогодні ж на правий берег Дніпра з Нової Каховки до селищ Козацьке і Веселе було відправлено два автобуси з адресною допомогою. А це більше 1000 передач загальною вагою близько 10 тонн. На зворотньому шляху до Нової Каховки перевезено близько 130 людей. В складі гумконвою до міста виїхало більше 50 автомобілів з пасажирами.

Також для мешканців Веселого під реалізацію відправили 5 видів круп, які будуть реалізовуватись через старосту селища. Їх закупили у підприємця Артура Дишлевого на суму 25 тис грн.

Наразі в Новій Каховці функціонує продовольчий ринок та працює достатня кількість торговельних закладів, більшисть з яких розраховується з покупцями за допомогою банківських карток. Фермери з навколишніх сіл забезпечують містян достатньою кількістю сільгосппродукції.

Дивитися всі новини