Місто

Міський голова Нової Каховки повідомив про оперативну ситуацію в громаді (01.04.2022)

01.04.2022 19:17
1251 Місто

Сьогодні, 1 квітня, міський голова Володимир Коваленко надав редакції Online НК оперативну інформацію щодо ситуації в Новокаховській територіальній громаді.

Станом на 17:00 місто Нова Каховка, селища Козацьке та Веселе забезпечені електро- та газопостачанням. Вода подається безперебійно. Лівобережні села громади через буревій тимчасово залишились без електропостачання. Поки не вщухне вітер, ремонтники не в змозі почати ліквідацію можливих поривів ліній електропередач. Ситуація знаходиться під контролем управління з питань НС та ЦЗН Новокаховської громади.

Комунальні заклади Нової Каховки працюють в штатному режимі. Проблемним залишається питання із забезпеченням пальним комунальних служб. Влада міста намагається робити все можливе, аби закупити мастильно-паливні матеріали задля підтримки належного стану в громаді, а також для вирішення оперативних ситуацій.

Наразі розглядається питання доставки комунальним транспортом містян на дачні кооперативи. Дано доручення керівнику відділу галузей економіки Тетяні Мандебурі погодити з головами дачних кооперативів питання ціноутворення та періодичнісь виїзду автобусів до місць призначення. Треба врахувати, що ці поїздки можуть бути тільки на комерційній основі і не передбачатимуть пільгових можливостей. Сьогодні бюджет міста виконується на рівні 40-43%. Саме через це фінансування пільгових категорій громадян наразі є не можливим.

Серед організаційних питань слід відзначити оперативну роботу першого заступника міського голови Олега Тарабаки, який на цьому тижні при підтримці депутата облради Едуарда Репілевського з Великолепетиського елеватора доставив на хлібозавод чергову партію борошна (20 тонн) для випічки хліба, а з Херсону – 360 кг дріжджів та 200 кг маргарину. Таким чином на найближчий час мешканці Новокаховської громади і жителі навколишніх сіл будуть забезпечені хлібом, який буде реалізовано через торгову мережу.

Відпрацьовано питання регулярного забезпечення мешканців правобережних селищ хлібом: Новокаховський хлібозавод через два дні на третій завозитиме 1200 і 600 хлібин відповідно у Козацьке та Веселе, а Бериславський хлібозавод у свою чергу в інші дні.

Також для мешканців Веселого під реалізацію у підприємця Артура Дишлевого закуплено на 23 тис. грн. 5 видів круп, які будуть реалізовуватись через старосту селища.

30 березня на правий берег Дніпра з Нової Каховки було перевезено близько 100 осіб. Серед них молода матуся з новонародженим хлопчиком, які повернулися додому, в селище Козацьке. Назад до Нової Каховки повернулося близько 40 людей.

Наступні рейси на правий берег Дніпра заплановані з наступного тижня.

Дивитися всі новини