Суспільство

Грошові виплати внутрішньо переміщеним особам

29.03.2022 16:09
1031 Суспільство

Допомогу на проживання отримають громадяни, які перемістилися з тимчасово окупованої території у Автономній Республіці Крим і м. Севастополі, а також з територій активних бойових дій, визначених розпорядженням Кабміну № 204 від 6 березня (Волинська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області та Київ), і отримали довідку про перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб.

Допомогу автоматично отримають також внутрішньо переміщені особи, які станом на 1 березня 2022 р. отримували щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання.

Допомога надаватиметься у таких розмірах:

для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень на місяць;

для інших осіб – 2000 гривень на місяць.

Виплата допомоги здійснюватиметься через "Ощадбанк" на банківський рахунок (за стандартом IBAN), який отримувач вказав у заяві на допомогу.

Допомога надаватиметься щомісячно з місяця звернення на весь період введення воєнного стану плюс один місяць після його припинення чи скасування. Допомогу виплачуватимуть а повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану.

Водночас виплата допомоги внутрішньо переміщеним особам не здійснюватиметься за ті місяці, у яких вони отримували щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

За додатковою інформацією звертайтеся до УПСЗН за телефоном 4 54 60, 095 674 64 47.

 

Управління праці та соціального захисту населення
Новокаховської міської ради

Дивитися всі новини