Місто

У Новій Каховці волонтери та соцпрацівники допомагають громадянам похилого віку та особам з інвалідністю

07.03.2022 14:44
564 Місто

На сьогоднішній скрутний час щоденна допомога соціальних робітників, волонтерів є вкрай необхідною для одиноких громадян похилого віку, ліжково хворих,  осіб з інвалідністю та тих осіб,  які наодинці залишились без рідних у місті без коштів та продуктів харчування.

Станом на 07 березня завдяки благодійній допомозі під керівництвом волонтера Сергія, який представником від Церкви Різдва Христового забезпечено 41 громадянина, які знаходяться на обслуговуванні в  територіальному центрі та вкрай потребують допомоги, продуктами харчування. Також за ініціативою Сергія запропоновано щодня забезпечувати зазначену категорію громадян хлібом.

Благодійниця Марія Шабаліна щоденно забезпечує гарячими обідами тих, в кого відсутні зовсім кошти та продукти харчування.

Також через соціальних робітників, волонтерів здійснюється з'ясування питань щодо громадян,  які звертаються на "гарячу лінію" до радника міського голови  - Акуленко Василя Степановича  та керуючого справами виконкому Кубатко Віталія Геннадійовича,  а саме  - соціальні робітники, волонтери виходять за наданими адресами з метою забезпечення продуктами харчування, медикаментами.

Навіть надходять телефонні дзвінки від незнайомих громадян з Херсона, Миколаїва до керівників територіального центру та центру соціальних служб з проханням надати допомогу їх рідним, які залишились наодинці на території м Нова Каховка.

Спільними зусиллями вирішуються питання надання допомоги продуктами  та медикаментами. Але на жаль, залишається проблемою щодо продуктів харчування та медикаментів у громадян,  які проживають у с.Веселе та Козацьке.

Звертаються соціальні робітники про допомогу,  оскільки вони щодня відвідують ліжково хворих та одиноких громадян, мають необхідність у наданні їм постійної сторонньої допомоги.

Запаси продуктів харчування вже закінчилися. Керівництво УПСЗН,  територіального центру соціального обслуговування, центру соціальних служб та центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю щоденно працює для оперативного реагування інформації, яка надходить для її подальшого з'ясування та вирішення проблемних питань  для категорії осіб з інвалідністю, одиноких громадян похилого віку,  ліжково хворих, сімей СЖО, сімей, в яких проживають діти з інвалідністю.

 

ДЯКУЄМО ВСІМ, ПІДТРИМУЄМО ОДИН ОДНОГО ТА ТРИМАЙМОСЯ!

Дивитися всі новини