Місто

Мер Нової Каховки повідомив про оперативну обстановку в місті

25.02.2022 16:58
2097 Місто

Сьогодні, 25 грудня, у Новій Каховці дуже неспокійно і тривожно. Ідуть запеклі бої в районі Шилової Балки, селищ Козацького і Веселого. Відлуння вибухів від розриву снарядів, градів і авіції чують усі мешканці міста, навіть ті, які перебувають у сховищах.

Про це повідомив міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

Серед іншого він розповів, що сьогодні близько 11:00 у двір міської ради заїхали дві вантажівки з військовими російської армії. Оточили міськвиконком, частина з них зайшла в приміщення. Разом з вівчаркою перевірили всі кабінети на предмет вибухових пристроїв. “Провели переговори зі мною і моїми заступникама. Вислухали наші побажання, серед яких зберегти вулиці міст від заходу танків і гусеничної техніки. Близько 13:00 військові зняли охорону з міськвиконкому і відбули у невідомому напрямку”, – розповів мер міста.

“Особисто я з ранку до ночі займаюсь життєзабезпеченням міста. Підтримки нам чекати немає звідки, зв’язок з усіма департаментами обладміністрації втрачений. Ми забезпечили та перевірили роботу усіх бомбосховищ, які є в місті. Треба забезпечувати медзаклади ліками та находити їм бензин для оперативної роботи швидкої допомоги і іншої техніки. Виникли проблеми з підвозом борошна для випічки хліба, контролюємо роботу усіх комунальних підприємств, ремонтники водоканалу оперативно ліквідували аварію вобопроводу на вул. Перемоги, 36. Треба вирішувати питання з пальним для комунальних підпиємств “Екосервіса”, який вивозить побутові відходи з міста, та для автобусів громадського пасажирського транспорту. Весь перелік проблемних питань важко перерахувати”, – зазначив Володимир Іванович.

– Нещодавно мені зателефонувала одна з депутатів міської ради і запитала, чи правда, що я з дружиною виїхали з міста. Мені важко відповідати на такі питання. Я не бажаю жодному новокаховчанину прожити наразі хоча б одну годину мого життя. А жінка з онуками сидить в квартирі багатоповерхівки і хвилюється не менше, чим кожен з вас. Тримайтеся, друзі! Усе, що залежне від влади, ми зробимо! Зберігайте спокій і бережіть себе і своїх рідних!

Дивитися всі новини