Суспільство

У Палаці культури Нової Каховки пройшли пам’ятні заходи з нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні

19.02.2022 09:44
434 Суспільство

Вчора, 18 лютого, у Палаці культури Нової Каховки пройшли пам’ятні заходи з нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні.

Всі учасники заходу спільно виконали Гімн України. Піснею «Козацька лірична» концертну програму відкрив Народний чоловічий хор (керівник Ніна Шевелєва, концертмейстер Юлія Чабан).

До громади міста звернувся міський голова Володимир Коваленко:

“В історії України – мільйони сторінок, на яких видатні постаті, події, факти, висновки. У 1991 році у кожного з нас з’явилася унікальна можливість бути творцем нашої історії. Ми почали шукати в лабіринті світовому і європейському своє місце – таке, на яке заслуговує наш народ. Ми багато пройшли до 2004 року – року Помаранчевої Революції. І гадки не мали, що настане 2014 рік. Сьогодні кожен має запитати в себе – що він зробив або не зробив для того, щоб не загинули сини і доньки нашого народу. Вони заслуговують на особливе ставлення, особливу повагу. Але, на жаль, Україна вже восьмий рік втрачає своїх дітей.

Ми сьогодні – кожен на своєму місці – державні службовці, керівники різних рівнів – маємо усвідомити свою відповідальність. Щоб та кров, та трагедія не стали етапом чергового неуспіху нашої країни. Немає нічого страшнішого, ніж втратити сина або доньку. По землі ходять сироти, батьки, які поховали своїх дітей. Їх подвиг має спонукати нас до особистої участі у повсякденному житті країни, щоб ніколи більше трагедії з пролиттям крові, втратою наших земляків не було.

В мене була зустріч з одними з учасників цих подій – нашим земляком Сергієм Підгорним. Він попросив мене – якщо буде можливість, то збирайте продукти і відправляйте нашим солдатам, добровольчим загонам на схід! На жаль, Сергій загинув. Пам’ятайте про нього і тисячі українців, які загинули за щасливе майбутнє України. Цінуйте і робіть все, щоб наша Україна стала успішною і посіла своє гідне місце у європейському і світовому просторі”.

Голова Каховської РДА Наталя Стадник зазначила – історія робить свої кроки. Той день має згуртувати нас, живих.

“Цінуйте свою державу, її незалежність, поважайте батьків, пам’ятайте про людей старшого віку – щодня. Любіть свою землю та рідну українську мову. Які б негаразди нас не спіткали – переконана, що кожен з нас хоче миру, спокою, щоб наша держава була сильною любіть Україну не за те, що вона велика, а за те, що вона наша”.

Світлини на екрані нагадали події осені 2013-зими 2014 років.

Вісім років назад дні 18-20 лютого стали переломним моментом в житті України, в її долі, і найтрагічнішими в хронології Революції Гідності – днями розстрілу протестувальників. В ці дні загинули понад 100 Героїв. Їх назвали “Небесною Сотнею”.

В ті дні українці відстоювали право на гідність, на місце України у європейському співтоваристві, на європейський розвиток України. Це прагнення досягло такої сили, що українці віддавали за нього своє життя.

Цими днями ми вшановуємо подвиг учасників Революції Гідності і схиляємо голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні.

20 лютого новокаховчани вшанують пам’ять Героїв “Небесної Сотні” покладанням квітів біля пам’ятника Захисникам України на проспекті Перемоги.

КП “Новокаховська міська радіоорганізація”.

Дивитися всі новини