Суспільство

До уваги внутрішньо переміщених осіб! Заяву на призначення адресної допомоги на проживання можна подати через «Дію»

18.02.2022 16:37
510 Суспільство

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 р. № 505 «Про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» Міністерство цифрової трансформації 8 лютого 2022 року запустило на порталі «Дія» нову послугу для внутрішньо переміщених осіб.

Дана послуга доступна онлайн, через портал «Дія» за посиланням https://diia.gov.ua. Аналогічним чином надана можливість подавати електронну заявку на припинення такої допомоги.

Адресна грошова допомога надається ВПО для покриття витрат на проживання, в тому числі – на оплату житлово-комунальних послуг.

Відтепер продовжити або припинити отримання грошових виплат можна буде за електронною заявою. Якщо в родині відсутні зміни, що можуть впливати на призначення допомоги, її можна пролонгувати за декларативним принципом в електронній формі засобами порталу «Дія». Для цього потрібно зазначити в заявці про відсутність змін, підписати її електронним підписом та надіслати.

У разі виникнення  питань щодо призначення державних допомог звертайтесь до управління праці та соціального захисту населення (вул.Історична, 18, м.Нова Каховка),  тел.(05549) 5 48 55,   (095) 674 64 47.

 

Управління праці та соціального захисту населення
Новокаховської міської ради

Дивитися всі новини