Суспільство

Усиновлення є пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

18.02.2022 11:47
478 Суспільство

Усиновлення – це важливий та відповідальний крок, який потребує великої духовної сили, віри, надії, любові та мудрості. Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих.

Станом на 01 січня 2022 року на території Новокаховської міської територіальної громади проживають 49 усиновлених дітей; 101 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, виховується в сім’ях опікунів/піклувальників; 5 дітей є вихованцями двох прийомних сімей. Спеціалісти служби у справах дітей здійснюють консультативно-методичний супровід і контроль якості утримання та виховання дітей у всіх вищезазначених родинах.

Протягом 2021 року Новокаховським міським судом було прийнято 4 рішення про усиновлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і 4 рішення про внутрисімейне усиновлення.

Наголошуємо на тому, що усиновлення є пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Чому усиновлення стоїть на першому місці? Бо за правовими наслідками усиновлення дитина втрачає статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, і набуває прав біологічної. А ось за дитиною, яка виховується в опікунській або прийомній сім’ї, в дитячому будинку сімейного типу зберігається статус, і за певних умов вона може бути повернута на виховання біологічним батькам.

Якщо Ви бажаєте отримати детальнішу інформацію щодо питань усиновлення, влаштування на виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в свою сім'ю, звертайтесь до служби у справах дітей виконавчого комітету Новокаховської міської ради за адресою: вул. Затишна, буд. 8, ІІ поверх; контактні телефони – (05549)42576, (05549)45139.

 

Служба у справах дітей
виконавчого комітету
Новокаховської міської ради 

Дивитися всі новини