Місто

Міська рада одноголосно вирішила питання енергопостачання гуртожитків

18.02.2022 08:21
427 Місто

17 лютого відбулась 21-а позачергова сесія міської ради присвячена вирішенню питань, щодо Недопущення відключення від енергопостачання гуртожитків КП "Новокаховський гуртожиток". В роботі сесії міської ради прийняли участь 30 депутатів з 34 обраних до її складу.

Роботі сесії передувало засідання п`яти постійних комісій міської ради. На засіданні постійних комісій заступник міського голови Леонід Чурсинов повідомив, що станом на 17 лютого у КП "Новокаховський гуртожиток" існує заборгованость перед ХОЕК в сумі більше 2 млн грн. Це може призвести до виникнення надзвичайної ситуації, коли в зимовий період від електроенергії буде відключено 5 гуртожитків міста Нова Каховка, у яких проживає 1470 сімей. При стрімкому зростанні захворюваності на вірусні захворювання, в тому числі на КОВІД -19, відсутність електроенергії для гуртожитків, де електроенергія використовується для опалення і приготування їжі, призведе до вимушеного використання несертифікованих приладів опалення, що є небезпечним через загрози пожежі або вибуху.

Леонід Чурсинов звернувся до депутатів міської ради з проханням підтримати питання фінансової підтримки КП "Новокаховський гуртожиток", щодо виділення коштів на погашення боргу комунального підприємства перед компанією енергопостачальником.

Всі п`ять постійних комісій протокольно підтримали винесення на розгляд сесії проектів рішень:

-Про внесення змін до Програми фінансової підтримки підприємств комунальної власності міста Нова Каховка на 2022-2024 роки.
-Про внесення змін до рішення міської ради від 23.12.2021 року №898 «Про бюджет Новокаховської міської територіальної громади на 2022 рік».

В свою чергу керівництву  КП доручено щомісячно звітувати перед «бюджетною» та «інфраструктурною» комісіями міської ради, щодо проведеної роботи з жителями гуртожитків з погашення заборгованості та вжиті заходів щодо недопущення подальшого виникнення боргу за комунальні послуги мешканцями.

Під час роботи сесії депутати міської ради одноголосно підтримали обидва питання, щодо фінансової підтримки КП "Новокаховський гуртожиток", щодо виділення коштів в сумі 2 млн.грн. на погашення боргу комунального підприємства перед компанією енергопостачальником.

Слід зазначити, що прийняті депутатами рішення не знімають обов`язку та відповідальності з мешканців гуртожитків, щодо сплати боргів за спожиту електроенергію.

 

Організаційний відділ міської ради

Дивитися всі новини