Місто

Депутати Новокаховської міськради виділили кошти гуртожиткам на погашення боргів за електрику

17.02.2022 18:15
440 Місто

Сьогодні, 17 лютого, відбулась сесія Новокаховської міської ради, на якій було розглянуте питання стосовно ситуації, яка склалася в гуртожитках у зв’язку з величезною заборгованістю в 2 млн. грн за спожиту електроенергію.

Депутати підтримали пропозицію міського голови Володимира Коваленка щодо виділення коштів на погашення боргу перед ХОЕК. Ця пропозиція була попередньо обговорена та погоджена з керівництвом ТОВ “Херсонська обласна енергопостачальна компанія”, Акціонерного товариства “Херсонобленерго” та Херсонської обласної державної адміністрації.

Відповідні рішення депутати підтримали одноголосно, але за умови, що ця допомога від громади є останньою. В подальшому всі проблеми мешканців гуртожитків мають вирішуватися силами об’єднання співвласників.

УМОВИ надання фінансової підтримки залишаються НЕЗМІННИМИ:

- 100% оплата поточних рахунків та заборгованості за січень 2022 року.
- Обов’язкове створення ОСББ, регістрація та відкриття рахунків та укладання відповідної угоди з компанією -постачальником електроенергії.
- Укладання договору про співпрацю між ОСББ та КП “Новокаховський гуртожиток” в частині погашення накопиченої заборгованості.
- Фінансова підтримка, надана міською радою, буде сплачена за борги, які утворилися станом на 1.02.2022 року по кожному ОСББ окремо, лише за умови укладення вищезазначених договорів.
- Спільна робота КП “Новокаховський гуртожиток” з керівництвом ОСББ, ініціативними групами та активними мешканцями щодо відключення злісних боржників.
- Підключення боржників здійснюється ТІЛЬКИ за умови 100% погашення боргу або укладання та ВИКОНАННЯ УМОВ договору реструктуризації з КП “Новокаховський гуртожиток” і 100% оплати поточних рахунків.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ ДЛЯ БОРЖНИКІВ КП “НОВОКАХОВСЬКИЙ ГУРТОЖИТОК”:

- Існуючі борги не “списуються”, їх необхідно сплатити в найкоротший термін, аби у ваших оселях відновити послуги подачі електроенергії.
- До завершення місяця залишилося менше двох тижнів. Станом на сьогоднішній день сплачено менше третини суми рахунку за січень 2022 року. У зв’язку з цим закликаємо ТЕРМІНОВО провести оплату.
- КП “Новокаховський гуртожиток” отримало чергове попередження про відключення гуртожитків від електроенергії в разі несплати до 1 березня.

Ірина Дахновська

Дивитися всі новини