Місто

15 лютого в Новій Каховці відбувся мітинг присвячений 33-й річниці виводу радянських військ з Афганістану

15.02.2022 16:50
362 Місто

15 лютого в Новій Каховці відбувся мітинг присвячений 33-й річниці виводу радянських військ з Афганістану

В цей день біля пам'ятнику воїнам-інтернаціоналістам, який в народі називають “Чорний тюльпан” зібралися воїни-афганці, учасники інших збройних конфліктів, в яких за радянських часів приймали участь солдати та офіцери з України, ветеранських організацій міста, ГО УБД та ветеранів АТО "Біла стріла" студенти навчальних закладів, містяни.

Міський голова Володимир Коваленко у своїй промові зауважив, що учасники війни в Афганістані - це люди з безкінечним болем в очах. “Мені прикро усвідомлювати, що суспільство дуже швидко втратило цікавість і співчуття до воїнів-інтернаціоналістів. Можливо, байдужість до уроків історії і є причиною того, що поруч із “Чорним тюльпаном” зараз вже стоїть ще один, уже пам’ятник цієї доби, воїнам, яки в наші дні гинуть за незалежність України. До історії треба відноситися з повагою та відповідальністю, з поглядом у майбутнє. Тільки це дає нам право бути щасливою нацією. Шановні воїни, я дякую вам за вашу силу та мужність. А ще за те, що ви навчали тих молодих воїнів, які пішли на іншу, українську війну. Нехай Господь Бог у велике свято Стрітення Господня подарує кожному з нас щастя, здоров’я і відчуття глибокої поваги до мужніх воїнів і захисників.” - сказав Володимир Коваленко.

Міський голова вручив подяки «За мужність і героїзм при виконанні інтернаціонального обов’язку, патріотичне виховання молодого покоління та з нагоди 33 річниці виведення військ з Афганістану» Миколі Пульнєву, Репко Микола та Борису Уманцю.

З промовою до присутніх також звернулися голова Каховської Райдержадміністрації Наталія Стаднік та секретар Новокаховської єпархії Української Православної Церкви протоієрей Миколай.

Голова Новокаховської Української Спілки ветеранів Афганістану та воїнів інтернаціоналістів "Пам'ять", Анатолій Галієв подякував від ветеранів спілки всім присутнім, за пам’ять про ті події, повагу та вшанування воїнів, які пройшли ту страшну, несправедливую, необ’явлену війну. Анатолій Галієв подякував міському голова Володимиру Коваленку та соціальні служби міста за постійну підтримку їх Спілки і допомогу у вирішенні будь-яких питань. Також він зауважив, що учасники Спілки активно займаються воєнно-патріотичним вихованням молоді.

Пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів вшанували хвилиною мовчання. До пам’ятника були покладені вінкки та квіти

Дивитися всі новини