Місто

На засіданні міської ТЕБ та НС розглядалися питання енергопостачання гуртожитків та перевірки захисних споруд цивільного захисту

15.02.2022 15:00
351 Місто

15 лютого міська комісія ТЕБ та НС під головуванням першого заступника міського голови Олега Тарабаки провела засідання, на якому розглядались питання про:
- Недопущення відключення від енергопостачання гуртожитків КП "Новокаховський гуртожиток";
- Затвердження графіку перевірки захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) на 2022 рік.

Олег Тарабака повідомив, що станом на 14 лютого у КП "Новокаховський гуртожиток" існує заборгованость перед ХОЕК в сумі більше 2 млн грн. Це може призвести до виникнення надзвичайної ситуації, коли в зимовий період від електроенергії буде відключено 5 гуртожитків міста Нова Каховка, у яких проживає 1470 сімей. При стрімкому зростанні захворюваності на вірусні захворювання, в тому числі на КОВІД -19, відсутність електроенергії для гуртожитків, де електроенергія використовується для опалення і приготування їжі, призведе до вимушенного використання несертифікованих приладів опалення, що є небезпечним через загрози пожежі або вибуху.

Комісія ухвалила рішення рекомендувати міському голові Володимиру Коваленку скликати позачергову сесію міської ради та винести на її розгляд питання фінансової підтримки КП "Новокаховський гуртожиток", тобто виділення коштів на погашення боргу комунального підприємства перед компанією енергопостачальником.

В свою чергу керівництво КП має постійно проводити роботу з жителями гуртожитків щодо погашення заборгованості та вживати заходів щодо недопущення подальшого виникнення боргу за комунальні послуги мешканцями.

 

Протокол засідання представлений на фото.

 

Дивитися всі новини