Місто

Новокаховській міській організації ветеранів виповнилося 35 років

14.02.2022 13:17
351 Місто

14 лютого виповнюється 35 років с того дня, коли у Новій Каховці була створена міська організація ветеранів війни та праці.

Про це повідомив голова організації Дмитро Папуша.

Тоді, у 1986-1987 роках, ветеранські організації створювались по всій країні. Головною метою новостворених громадських організацій був захист соціальних, економічних інтересів ветеранів, залучення їх до військово-патріотичного виховання, просвітницької діяльності з  учнівською та студентською молоддю.

Першим керівником міської організації ветеранів у лютому 1987 року був обраний Олександр Кузнєцов – підполковник запасу. Саме він налагодив роботу організації та заклав підвалини для її подальшого розвитку. На початку до складу організації увійшли 14 первинних осередків зокрема заводів «Південелектромаш», «Сокіл», «Укргідромех», Каховської ГЕС, будівельних організацій та інших підприємств та установ Нової Каховки.

В подальшому організацією ветеранів у різні роки очолювали Михайло Жарський, Леонід Новосьолов, Юрій Пятецький.

Так, комісія, якою керує Іван Монастирський, спостерігає за станом 44 пам’ятників героям Громадянської війни 1917-1921 років на теренах України, Другої світової війни 1939-1945 років, що розташовані на території Новокаховської територіальної громади.

Комісія з військово-патріотичного виховання (голова Микола Савич) співпрацює у своїй роботі з навчальними закладами міста, організовує різні просвітницькі заходи, зокрема щорічний конкурс серед середніх навчальних закладів до Дня Перемоги.

В останні роки активісти організації відвідали музей Дому марочних коньяків «Таврія», виїздили на могили загиблих радянських воїнів на Нікопольському плацдармі, у Бериславі, лінію оборони при форсуванні Сивашу у Генічеську та Новотроїцьку.

У 2020 та 2021 роках на роботу організації суттєво вплинули ковідні обмеження. В організації ветеранів входять люди поважного віку, які особливо вразливі до цієї хвороби. Тому вони здебільшого уникають великого скупчення людей. Але навіть це не завадить представникам організації взяти участь у заходах, що присвячені 70-річниці Нової Каховки.

Голова організації ветеранів Дмитро Папуша висловлює подяку спонсорам організації та людям, які завжди готові підтримати ветеранів міста, звернути увагу на їхні проблеми і надати допомогу.

Серед них міський голова Володимир Коваленко, депутат Херсонської обласної Едуард Репілевський, працівники благодійного фонду Ігоря Колихаєва, нинішній голова Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута, інші підприємці міста.

Матеріали сайту «Online Нова Каховка»

Дивитися всі новини