Суспільство

Фахівці Центру соціальних служб проводять профілактичні заходи щодо правил поведінки в Інтернеті для дітей з сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах

11.02.2022 11:20
440 Суспільство

На сьогоднішній день Інтернет став невід'ємною частиною повсякденного життя, політики, бізнесу, науки та освіти. Використання Інтернету вдома та в освітніх закладах дозволяє підвищити ефективність навчання, а також отримувати свіжі новини в області, що цікавить, не лише батьків і педагогів, а й учнів.

Проте, такий бурхливий розвиток Інтернету не завжди допомагає ефективно використовувати інформаційні науково-освітні ресурси, поряд з корисною та необхідною інформацією користувачі стикаються з джерелами, що містять неетичний і агресивний контент.

Фахівці із соціальної роботи міського центру соціальних служб Новокаховської міської ради систематично проводять профілактичні заходи, щодо попередження технологічних залежностей у дітей. Станом на 11 лютого 2022 року на обліку центру перебуває 35 сімей (в них 74 дитини), які перебувають у складних життєвих обставинах. Спеціалістами здійснюються візити у родини, де з батьками і дітьми проводяться бесіди щодо ризиків безконтрольного використання комп’ютера, мережі Інтернет та мобільних телефонів.

Від самого народження діти не володіють здатністю мислити критично, адже цей процес формується доволі тривалий період, тому все що їх оточує сприймається як норма. Порнографія, тероризм, наркотики, неетична реклама та багато іншого — яскраві приклади контенту, з яким можуть зіткнутися діти та підлітки.

Кожна дитина повинна розвиватися в умовах сприятливого психогігієнічного інформаційного середовища, тоді їй гарантований у майбутньому гармонійний розвиток та високий рівень психічного здоров’я.

 

Міський центр соціальних служб

Дивитися всі новини