Суспільство

Управління праці та соціального захисту населення Новокаховської міської ради повідомляє про проведення верифікації соціальних виплат

10.02.2022 16:00
412 Суспільство

З 2019 року вступив в дію Закон України «Про верифікацію та моніторинг державних виплат», який має на меті підвищення адресності державних виплат, сприяння розбудові системи соціального забезпечення, а також забезпечення ефективного використання бюджетних коштів. Верифікація спрямована на те, щоб кінцевими отримувачами державних виплат були саме ті громадяни, які дійсно потребують допомоги.

Верифікація – це по суті порівняння (перевірка) інформації, що подана громадянином та впливає на право та розмір тієї чи іншої виплати з відповідною інформацією, що зберігається в державних реєстрах та базах даних.

 

З початку 2020 року до УПСЗН Новокаховської міської ради Міністерством фінансів України було надіслано 41560 рекомендації щодо проведення додаткової перевірки правомірності отримання державних виплат, субсидій та пільг.

По справах, в яких виявлено порушення зроблено перерахунок на повернення коштів в сумі 383,2 тис. грн., з яких до державного бюджету заявниками вже повернуто 220,7 тис. грн..

 

Причини порушень у одержувачів допомог найрізноманітніші:

- покупки або оплати, що перевищують  50 тис, грн,

- наявність у власності житлових приміщень, транспортних засобів, коштів на депозитних рахунках (більше 100 тис.грн),

- своєчасне неповідомлення зміну складу зареєстрованих осіб/членів сім’ї, цивільного стану тощо.

 

Шановні громадяни! Якщо ви вже маєте державну підтримку (або тільки збираєтеся звернутися за нею), рекомендуємо:

- Ознайомитися з порядком призначення виплат, підставами для відмови та припинення виплат.

- Уважно та відповідально заповнювати заяви та декларації для призначення різних видів державних допомог.

- Запитувати спеціалістів УПСЗН про незрозумілі розділи, графи в заявах та деклараціях, які заповнюєте.

Пам’ятайте (!), що всі громадяни мають не тільки права на одержання державних соціальних допомог, але й обов’язки надавати правдиву інформацію в поданих документах та своєчасно інформувати орган соціального захисту населення про зміну всіх обставин, які впливають на визначення права та розміру допомоги (зміна персональних даних, зміни в майновому стані сім’ї, в складі осіб домогосподарства тощо).

У разі виникнення  питань щодо призначення державних допомог та житлових субсидій звертайтесь до управління праці та соціального захисту населення (вул.Історична, 18, м.Нова Каховка),  тел.(05549) 5 48 55,   (095) 674 64 47.

 

Управління праці та соціального захисту населення
Новокаховської міської ради

Дивитися всі новини