Місто

Міська влада Нової Каховки зустрілась з мешканцями гуртожитків, відключених від електропостачання

10.02.2022 13:12
406 Місто

Вчора, 9 лютого, в кінці робочого дня до будівлі Новокаховського виконавчого комітету завітали мешканці гуртожитків, яких енергетики за борги відключили від електропостачання.

Люди не приховували свого обурення та вимагали вирішення проблеми.

В ході спілкування перший заступник міського голови Олег Тарабака та заступник міського голови Леонід Чурсинов пояснили новокаховчанам, які стали заручниками ситуації, що єдиний вихід для гуртожитків – це термінове створення ОСББ.

“Ми розробили механізм, який завтра запропонуємо ХОЕК в якості шляху вирішення цієї надскладної ситуації. І якщо ХОЕК пристане на нашу пропозицію, справа залишиться лише за мешканцями гуртожитків” – заявив Леонід Чурсинов.

Згідно пропозиції міської влади, новостворені в гуртожитках ОСББ будуть укладати договори з енергопостачальною компанією з нульовою заборгованістю. Борг перед ХОЕК буде погашено з міського бюджету, в разі створення ОСББ, для кожного гуртожитка окремо.

Проте, як наголосив Леонід Чурсинов, борги списуватися нікому не будуть. Комунальне підприємство “Новокаховський гуртожиток” буде продовжувати роботу зі стягування існуючої заборгованості (вже перед міським бюджетом) з конкретних фізичних осіб. Злісні боржники будуть підключені до подачі електроенергії тільки в разі повного погашення боргу, або в разі укладення договору реструктуризації з КП “Новокаховський гуртожиток” та 100% сплати поточних рахунків.

Позиція Херсонської енергопостачальної компанії стосовно цього механізму буде відома після перемовин, які відбудуться 10 лютого.

Ірина Дахновська

Матеріали сайту «Online Нова Каховка»

Дивитися всі новини