Місто

За ініціативи Новокаховського виконкому проти шахраїв порушено кримінальне провадження

09.02.2022 15:57
380 Місто

Каховська окружна прокуратура порушила кримінальне впровадження за фактом скоєння правопорушення, в якому виконавчий комітет Новокаховської міської ради залучено в якості потерпілого.

9 лютого Херсонська обласна прокуратура оприлюднила інформацію про те, що Каховською окружною прокуратурою повідомлено про підозру двом керівникам підприємств, які виграли в 2018 році тендер на будівництво Новокаховського ЦНАПу. Вони звинувачуються у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства, у 2018 році двоє керівників товариств з обмеженою відповідальністю взяли участь у тендері на будівництво Центру надання адміністративних послуг в м. Нова Каховка. Не маючи матеріально-технічної бази та досвіду виконання договорів з будівництва, зловмисники запропонували найменшу ціну виконання робіт та підробили документацію, чим забезпечили перемогу на відкритих торгах. Після укладення договору вони заволоділи майже 6 млн грн, перерахованих замовником для придбання будівельних матеріалів, не виконавши відповідні роботи.

9 грудня 2019 року Виконавчий комітет Новокаховської міської ради звернувся до господарського суду про стягнення 5 млн 886 тис грн з компанії-підрядника ТОВ “СК Укрстрой” у зв’язку з невиконанням замовником умов договору.

Рішенням господарського міста Києва позовні вимоги Виконавчого комітету Новокаховської міської ради задоволено в повному обсязі.

В свою чергу Каховська прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом скоєння зазначеного вище правопорушення. Виконавчий комітет залучено в якості потерпілого по вищевказаному впровадженню.

Досудове слідство в кримінальному провадженні триває.

Ірина Дахновська

Матеріали сайту «Online Нова Каховка»

Дивитися всі новини