Культура

В Центральній бібліотеці для бібліотечних працівників Новокаховської ЦБС пройшов семінар «Екологічне краєзнавство – сходинка до пізнання рідного краю»

08.02.2022 15:51
476 Культура

В Центральній бібліотеці для бібліотечних працівників Новокаховської ЦБС пройшов семінар «Екологічне краєзнавство – сходинка до пізнання рідного краю». Методист централізованої бібліотечної системи Валентина Корінь надала змістовну консультацію стосовно форм і методів роботи, які стануть у нагоді в напрямку екологічного виховання підростаючого покоління. На розгляд були представлені напрямки роботи бібліотек на виконання Цілей сталого розвитку в еколого-краєзнавчому форматі, який неможливий без тісної співпраці з громадськістю.

Запрошена на семінар менеджер по зв’язкам з громадськістю міської екологічної організації «МАМА-86-Нова Каховка» Кухарик Світлана презентувала «Навчальний пакет з основних джерел забруднення річок та найкращих доступних рішень зменшення їхнього засмічення». Він є результатом впровадження проєкту «Чистіші ріки – чистіші моря» CRoCuS та спільної роботи  екологічних організацій Болгарії, Молдови, Румунії та Української - «МАМА-86-Нова Каховка». Друковані презентаційні видання отримала кожна бібліотека. Особливий акцент - вплив рекреаційної діяльності на річки та прилеглі території, на проблемах поводження з пластиковими і органічними відходами та його впливу на навколишнє середовище. Була презентована пересувна виставка-лайфак «Друге життя» використаним речам», що діє в Центральній бібліотеці з початку 2022 року, організована екологічною організацією «МАМА-86-Нова Каховка», на якій представлені поробки учнів шкіл Новокаховської громади, та які зовсім скоро побачать користувачі бібліотек інших населених пунктів.

Семінар вкотре нагадав та надихнув бібліотечних працівників приділяти в своїй роботі більше уваги екологічному вихованню підростаючого покоління. Адже саме нам і наступному поколінню  жити і дихати чистим повітрям, пити чисту воду, милуватися довкіллям.

Захід відбувся із дотриманням карантинних вимог.

 

Відділ культури

Дивитися всі новини