Суспільство

Новокаховська міська бібліотека №2 запросила вихованців військово-патріотичного клубу «Патріот» на вечір–спомин «За рідну країну поринули в бій»

28.01.2022 16:07
414 Суспільство

29 січня 2022 року в Україні вшановують пам'ять героїв Крут. Цьогоріч виповнюється 104-а річниця бою під Крутами, який відбувся у 1918 році під час російсько-української війни між українськими військовими курсантами і студентами та московсько-більшовистськими військами.

На залізничній платформі в Крутах за 130 км від Києва українські студенти ціною власного життя зупинили на кілька днів наступ більшовицької армії на українську столицю. Приблизно 30 студентів з розвідувального підрозділу потрапили в полон, більшовики їх розстріляли. Перед смертю їх піддали тортурам.

Саме ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Брест-Литовський мирний договір, який врятував молоду українську державність. День української перемоги у бою під Крутами є законною гордістю українства.

На вечір–спомин «За рідну країну поринули в бій» міська бібліотека №2 запросила вихованців військово-патріотичного клубу «Патріот». Молодь слухала про події тих часів, переглядала відеоматеріали та уривки з художнього фільму «Крути 1918». Наприкінці заходу вихованці військово-патріотичного клубу вшанували пам'ять крутян хвилиною мовчання.

Трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну. Тож пам’ятаємо свою історію.

 

Відділ культури

Дивитися всі новини