Суспільство

Міський центр соціальних служб інформує жителів Новокаховської громади про порядок отримання статусу патронатного вихователя

28.01.2022 11:11
399 Суспільство

Що таке патронатна сім'я?
Сімейний патронат
- це професійна комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд і виховання дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах, що потребує захисту, в сім'ї патронатного вихователя та одночасне надання фахівцями соціальної сфери інтенсивних підтримуючих послуг сім'ї дитини для її відновлення.

Хто такі патронатні вихователі?
Патронатний вихователь
- це спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих в його сім'ю (від 3 до 6 місяців), і несе відповідальність за їх життя і здоров'я під час перебування. Сім'я патронатного вихователя - це подружжя. Один з них на професійній основі виконує обов'язки патронатного вихователя.

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України:

- віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіків);
- які знаходяться в зареєстрованому шлюбі;
- проживають на спільній житловій площі;
- мають позитивний досвід виховання дітей;
- одна (один) з них обов'язки патронатного вихователя поєднує з іншою трудовою діяльністю;
- пройшли курси спеціальної підготовки;
- відповідають іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві.

Патронатні вихователі отримують грошову винагороду за надання послуг та кошти на утримання дітей відповідно до їхнього віку та кількості. Соціальна допомога на утримання влаштованих дітей виплачується у розмірі двох прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку за кожен місяць її перебування.

Якщо Вас зацікавила дана інформація, просимо звертатися до міського  центру соціальних служб Новокаховської міської ради за адресою: м. Нова Каховка, вул. Новоселівська, буд. 5., та до служби у справах дітей за адресою: м. Нова Каховка, вул. Затишна, буд. 8, ІІ поверх.

 

Міський центр соціальних служб

Дивитися всі новини