Культура

Для студентів ДНЗ «Професійно-технічне училище № 14 м. Нова Каховка» провели історичну годину до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

28.01.2022 11:01
390 Культура

27 січня уся світова спільнота вшановує Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Голокост – у перекладі з грецької означає «всеспалення, спалений цілком» - визначення масових вбивств (понад 6 млн.) євреїв у 1933-1945 роках у Європі.

На згадку цієї жахливої для всього світу події Новокаховська бібліотека для дітей та юнацтва спільно з  бібліотекою ДНЗ «Професійно-технічне училище          № 14 м. Нова Каховка» провели для студентів історичну годину «Голокост, як історія і застереження».

Молоді була презентована книжкова виставка, на якій представлено твори, присвячені Голокосту. Зі сторінок книг постає жахлива картина нищення мільйонів людей - представників єврейської та ромської національностей, військовополонених в роки Голокосту

Голокост, гетто, Бабин Яр, табори смерті, Бухенвальд, Освенцим, Ад Майданека, Треблинський ад, Брокгауз – ці жахливі назви змушують відчути увесь сталевий смертельний біль мільйонів загиблих і постраждалих від нацистської навали.

Пам’ять про Голокост необхідна, щоб наші діти ніколи не були байдужими спостерігачами чужого болю, берегли пам'ять про людей, які поклали свої життя на жертовник історії, щоб створити краще майбутнє для прийдешнього покоління.

 

Відділ культури

Дивитися всі новини