Місто

Соціальні служби Нової Каховки надають всебічну допомогу мешканцям гуртожитків в погашенні боргів за електроенергію

28.01.2022 10:40
334 Місто

Влада Нової Каховки залучила до роботи всі соціальні служби міста, які можуть надати допомогу мешканцям гуртожитків у погашені заборгованості за оплату комунальних послуг, зокрема електроенергії.

Нещодавно заступник міського голови Леонід Чурсинов провів нараду з керівниками соціальних служб громади для того, аби разом знайти шляхи виходу з патової ситуації.

Як відомо, під час перемовин з Херсонською енергопостачальною компанією були досягнуті певні домовленості, згідно яких КП “Новокаховський гуртожиток” має в найкоротший термін погасити поточну заборгованість за спожиту електроенергію (за грудень 2021 року ця сума склала майже 700 тис.грн) для того, щоб мати підстави не відключати гуртожитки від  енергопостачання.

Треба зазначити, що заступник міського голови Леонід Чурсинов спільно з радником міського голови Володимиром Сироваткою і директором КП “Новокаховський гуртожиток” Андрієм Калитою щодня проводять зустрічі з ініціативними групами мешканців гуртожитків, яким роз’яснюють можливі наслідки ситуації, в яку люди загнали себе, накопичуючи комунальні борги.

Керівництво міста дієвим виходом з ситуації бачить термінове створення мешканцями гуртожитків ОСББ. Лише такий крок дасть можливість в подальшому без проблем укласти договори на отримання житлово-комунальних послуг і обслуговування своїх будинків. Тим більше, що позитивні зрушення в цьому напрямку вже є.

Так, на 26 січня на базі гуртожитку по вул. Світлова, 2 відновлює свою діяльність раніше створене об’єднання співвласників, відбулися збори, обрано голову ОСББ і правління. На вул. Букіна, 72 відбулися збори і прийнято рішення про створення ОСББ «Надія 72». Проведені роботи по створенню ініціативних груп по пр. Перемоги, 3, вул. Букіна, 50, Дружби, 51. Намічені дати проведення установчих зборів по створенню ОСББ, які відбудуться у найближчі вихідні – 29 і 30 січня. Визначена дата проведення зборів в гуртожитку по вул. Букіна, 50.

Але гуртожитки за адресою вул. Горького, 48, вул. Таврійська, 8, вул. Затишна,16 і вул. Світлова, 10 досі не виявили такого бажання і ставлять під загрозу майбутнє існування цих будинків. Адже з 1 березня цього року такі гуртожитки можуть залишитися без житлово-комунальних послуг, оскільки КП припинить їх надавати, а ОСББ, яке має укласти угоди на їх постачання, не створене.

25 січня Верховна рада прийняла законопроект №6103, яким внесено зміни до Закону “Про житлово-комунальні послуги” і встановлюються терміни створення ОСББ в цілому по державі і проведення відповідних конкурсів на управителя.

Всі ці оргзаходи мають відбутися до 1 березня 2022 року. Законодавець обмежив час на створення ОСББ. Якщо мешканці гуртожитку не створять відповідну структуру по управлінню своїм будинком, КП «Новокаховський гуртожиток» має юридичні підстави з 1 березня 2022 року залишити їх без обслуговування, що призведе до розірвання договорів на постачання комунальних послуг.

З урахуванням цього звертаємось до всіх мешканців гуртожитків: не зволікайте зі створенням ОСББ! Лише такий крок дасть вам можливість в подальшому без проблем укласти договори на отримання житлово-комунальних послуг і обслуговування своїх будинків.

Всю необхідну допомогу щодо проходження процедури створення ОСББ ви можете отримати у відділі комунального господарства Новокаховського міськвиконкому (начальник Галина Кіпрушева) – Нова Каховка, пр. Дніпровський, 23, каб. 301, 311. Тел. 4-50-87, 4-23-85. КП «Новокаховський гуртожиток» (директор Андрій Калита) – тел.. 7-16-11.

Окрім цього,  якщо ви маєте право на пільгу чи субсидію – є багатодітною, малозабезпеченою родиною, родиною, що виховує дитину з інвалідністю, якщо ви виховуєте дитину сама (мати-одиначка) або належите до будь-якої іншої категорії громадян, що мають право на пільгу – зверніться до УПСЗН і з’ясуйте, на яку допомогу ви маєте право, та обов’язково скористайтеся цим правом.

Зробити це вам допоможуть в УПСЗН за адресою – Нова Каховка, вул. Історична, 18, тел. 4-33-24, 4-55-92. Начальник управління – Олена Михайлівна Стоянчук.

Всі соціальні служби міста зорієнтовані на першочергову допомогу мешканцям міста, які потребують соціальної допомоги.

Якщо перешкодою для отримання вами пільги чи субсидії є відсутність місця роботи – зверніться до Новокаховської міської філії Херсонського обласного центру зайнятості (директор Надія Олександрівна Котляр) – Нова Каховка, вул. М.Букіна, 20а. Тел. -7-97-20. Тут вам можуть запропонувати не лише місце роботи, але й можливість отримати нову професію або започаткувати власну справу.

ЗМІНІТЬ СВОЄ ЖИТТЯ: позбавтеся боргів, оформлюйте належну вам пільгу або допомогу, долучіться до створення ОСББ і отримайте можливість поліпшити умови проживання у вашому гуртожитку!

Матеріали сайту «Online Нова Каховка»

Дивитися всі новини