Освіта

Два заклади дошкільної освіти Нової Каховки отримали грант на реалізацію проєкту «Я-дослідник»

26.01.2022 16:46
720 Освіта

Сучасний світ – це світ стрімкий, який знаходиться в постійному русі. І те що вчора здавалось фантастичним, сьогодні - буденність. Наш світ став світом гаджетів, комп’ютерів, роботів, які повністю змінили наше життя. Звичайно ці зміни торкнулися і маленьких мешканців планети - наших дітей. Сьогодення диктує потребу виховувати у дітей інженерне мислення, щоб у майбутньому саме вони стали провідними спеціалістами в галузях високих технологій, здатними пізнавати світ та робити відкриття, мислити креативно і творчо.

У 2021 році колектив закладу дошкільної освіти ясла-садка комбінованого типу №5 «Казка» Новокаховської міської ради (директор Світлана Ясентюк) та закладу дошкільної освіти ясла-садка загального типу №7 «Ромашка» Новокаховської міської ради (директор Тетяна Чепа) взяли участь та стали переможцями конкурсу проєктів соціальної дії, який реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SСЗ)», що співфіансується Європейським Союзом, Британською Радою в Україні та Новокаховською міською радою. Результатом стало отримання гранту на реалізацію проєкту «Я-дослідник» на рівні громади.

Великий обсяг роботи було виконано закладами дошкільної освіти для реалізації проєкту, метою якого була активізація членів громади і їх залучення до формування культури інженерного мислення і винахідницьких здібностей у дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Завдяки проведеним заходам були налагоджені зв’язки з педагогами та батьками, поширена інформація про STEM-освіту, створені STEM-осередки в закладах. Діти мають можливість займатися дослідницькою діяльністю, експериментувати та розвивати критичне мислення. Учасники квест-заняття «Я-дослідник», круглого столу, батьківського всеобучу, селф-коучінгу відмітили важливість проведених заходів по впровадженню STEM технологій в освітній процес та необхідість залучення дитини до ознайомлення зі STEM напрямками. Платформа «Я-Дослідник» стала поштовхом для створення дослідницьких осередків, STEM-майданчиків, STEM-лабораторій на базах закладів дошкільної освіти міста.

У січні 2022 року заклад дошкільної освіти ясла-садок №5 «Казка» та заклад дошкільної освіти ясла-садок №7«Ромашка» отримали очікувані сучасні STEM-набори, які урочисто вручили педагогічним працівникам та вихованцям закладів дошкільної освіти начальник відділу освіти Новокаховської міської ради Лілія Микитенко та директор КП «Агенції регіонального розвитку» Вячеслав Костенюк. Наші діти з великим задоволенням та інтересом почали грати отриманим матеріалом, проявляючи свою творчість та винахідливість. У процесі роботи діти створюють щось нове, неповторне, приймають креативні рішення працюючи в команді, де кожен робить свій внесок для досягнення спільної мети.

 

Відділ освіти

Дивитися всі новини