Культура

Юні новокаховчани - активні учасники «Ігор патріотів Херсонщини – 2021»

23.11.2021 16:09
447 Культура

Напередодні Дня Гідності і Свободи міська бібліотека для дітей та юнацтва взяла участь в VI обласному інтелектуальному турнірі «Ігри патріотів Херсонщини - 2021» ( ІІІ обласний тур).

Учасниками інтелектуальних змагань стали найкращі знавці рідного краю – переможці ІІ районного туру:

- У молодшій віковій категорії (4-5 класи) - Кіріл Архипов, учень 5-А классу Академічного ліцею «Спектр», читач міської бібліотеки для дітей та юнацтва в напрямку – знання тваринного, рослинного світу, рідного краю, основні історичні події Херсонщини.

- У середній віковій категорії (6-класи) - Михайло Петровський, учень 6 класу Веселівського ліцею, читач Веселівської сільської бібліотеки в напрямку – знання пам’яток і пам’ятних місць, топоніміка Херсонщини, Лицарі Таврійського краю, Козацька доба в історії Херсонщини).

- У старшій віковій категорії (8-9 класи) - Володимир Микитенко, учень 8-Б классу Ліцею № 2 ім. А. Бахути, читач міської бібліотеки для дітей та юнацтва в напрямку – знання письменників Херсонщини, «Етнічний калейдоскоп Херсонщини», «Мистецька палітра Херсонщини».

Змагання учасників ІІІ туру проводилося у формі онлайн-тестування на Гугл Формах.

За 15 хвилин кожен учасник повинен був відповісти на 40 питань.

В обласному турі прийняло участь майже 100 учасників. По закінченню компітентне журі підвело підсумки, які були оголошенні на святковому онлайн-фіналі інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини - 2021». В кожній віковій категорії присвоювали І, ІІ і ІІІ місця.

ІІ місце у молодшій віковій категорії здобув Кіріл Архипов, учень 5-А классу Академічного ліцею «Спектр», читач міської бібліотеки для дітей та юнацтва. Свої нагороди – дипломи та сертифікати – переможець «отримав» віртуально.

Директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва Бардашевська А.І. відзначила координаторів трьох територіальних громад: Новокаховської, Чаплинської та Асканійської.

Подяку за успішну роботу з національно-патріотичного виховання дітей бібліотечними засобами та за активне залучення школярів до участі в обласному інтелектуальному турнірі «Ігри патріотів Херсонщини – 2021»отримала Карпенко В.І., завідувачка міської бібліотеки для дітей та юнацтва, а бібліотека отримала подарунок – підбірку нових книжок.

Щирі вітання переможцю, учасникам та їх натхненним бібліотечним провідникам до інтелектуального світу знань!

 

Відділ культури і туризму

Юні новокаховчани - активні учасники «Ігор патріотів Херсонщини – 2021»

Дивитися всі новини