Культура

У бібліотечних закладах Новокаховської громади відбулись заходи, присвячені Дню Соборності України

21.01.2022 13:43
414 Культура

Соборність України - теза, яка завжди актуальна, адже сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. А кому, як не молоді, в недалекому майбутньому втілювати в життя ідеї єдності. 20 січня 2022 року бібліотекар центральної бібліотеки Ірина Осадча нагадала молоді  ВСП «Новокаховський фаховий коледж Таврійського державного агротехнологічного університету ім. Дмитра Моторного» усю хронологію та історичні події, які призвели до втілення ідей соборності на українських землях.

Разом з бібліотекарем юнаки і дівчата згадували видатних особистостей, які в різні часи становлення Української держави як самостійної і незалежної, проголошували та відстоювали ідеї об’єднання українських земель. Особливу увагу, звичайно, було приділено подіям Української революції 1917-1921 років та їх учасникам. Завдяки книгам,  що надійшли торік з Українського інституту книги, студенти мають змогу дізнатися більше оновленої інформації про Михайла Грушевського, Павла Скоропадського, Симона Петлюру, Миколу Міхновського та інших діячів національно-політичного процесу в Україні. Надто зацікавив студентів той факт, що найкоротшим роком в історії України став 1918 рік, а вразило те, що жінки брали активну участь у визвольних подіях та навіть були представлені у Центральній Раді.

Висновком заходу стали слова українського політика, який все життя боровся за незалежність та єдність України, В’ячеслава Чорновола: «Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні — маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши. Настав час великого вибору: або єдність і перемога та шлях до світла, або поразка, ганьба і знову довга дорога до волі».

У Веселівській сільській бібліотеці для юних читачів була проведена історична хроніка «Соборна мати Україна, одна на всіх як оберіг», на якій діти більше дізналися про  історичний факт об’єднання українського народу.

Заходи відбулися із дотриманням карантинних обмежень.

 

Відділ культури

День Соборності у Новокаховських бібліотеках

Дивитися всі новини