Суспільство

Міським центром соціальних служб Новокаховської міської ради проведено ряд заходів спрямованих на попередження девіантної поведінки

21.01.2022 11:44
395 Суспільство

Фахівці із соціальної роботи міського центру соціальних служб Новокаховської міської ради систематично проводять профілактичні заходи у навчальних закладах міста, спрямовані на підвищення правосвідомості підлітків та попередження девіантної поведінки у молодіжному середовищі.

До основних видів девіантної поведінки належать насамперед алкоголізм, злочинність, наркоманія, самогубства, проституція. При послабленні нормативного контролю, що відбувається на рівні соціуму, ймовірність девіацій істотно зростає.

У січні 2022 року провідний фахівець із соціальної роботи Юлія Загурська спільно з представниками поліції, старшим дільничним інспектором Олександром Ющенком та дільничним офіцером поліції Сергієм Колесніченком, провели ряд лекційних заходів в навчальних закладах та студентських гуртожитках. 

Під час проведення зустрічей з молоддю роз’яснювалися їх права і обов’язки та акцентувалась увага на питанні попередження девіантної поведінки, адже іноді бажання самоствердитися декотрих молодих людей може підштовхнути на скоєння зовні безпричинних і абсолютно незрозумілих злочинних проявів хуліганства.

Фахівцями центру надано вичерпну інформацію щодо попередження протиправних вчинків та злочинів, які не відповідають формально зафіксованим соціальним та юридичним нормам. Знання неповнолітніми певних норм поведінки, законів, своїх обов'язків перед суспільством, усвідомлення ними шкоди, відповідальності та вироблення у них правової свідомості надалі буде утримувати від порушень правил поведінки.

Профілактичні заходи будуть проводитися і надалі, адже основна ціль – донести молоді всю важливість розуміння перспектив свого життя та шляхів їх досягнення.

 

 

Міський центр соціальних служб

Дивитися всі новини