Культура

У бібліотеках міста відбулись заходи, присвячені національній символіці

19.01.2022 15:19
434 Культура

30 років тому, 15 січня 1992 року, Президія Верховної Ради України постановила затвердити музичну редакцію Державного Гімну України, автором музики якої є М.М.Вербицький. 30 років тому, 28 січня 1992 року, Верховна Рада України постановила затвердити Державним Прапором України національний прапор синьо-жовтого кольору. 19 лютого - 30 років (1992) із дня затвердження Верховною Радою України малого Державного Герба України - тризуба, який є знаком Княжої Держави Володимира Великого.

Ці дати - чудова нагода ознайомитися з цікавими фактами про наші національні символи. Що власне і зробили учні 6-А класу Академічного ліцею «Спектр» на історичному хронографі «Краса і велич символів держави». Спілкуючись з бібліотекарем міської бібліотеки для дітей та юнацтва Світланою Вікторівною Гайдай дізналися багато нових версій, фактів та гіпотез виникнення і становлення державних символів України. Отримали інформацію про документальні джерела з цієї теми, які дійсно будуть корисні та цікаві.

Всі читачі знають, що бібліотекарі міської книгозбірні для дітей та юнацтва полюбляють книжки, з якими можна гратися. Не виключенням став  і цей захід, тим більше книжка дійсно крута – Ваєт, Валері. «Як створити власну країну». Діти з радістю включилися у гру! Обрали імператора, створили Імперію Вухатих Шурупчиків, створили власний прапор та гімн.

Бібліотекар міської бібліотеки для дітей та юнацтва Марія Федотова і шкільної бібліотеки Наталя Верішко організували книжкову виставку і провели годину державності, ознайомили учнів з державними та народними символами України. Година державності «Наш Гімн – наша велич» відбулася з молоддю - учнями 11 класу (класний керівник С.М.Куриленко) ліцею «Спектр». Юні учасники виявили неабияку активність у патріотичній годині, з почуттям любові до рідної землі, по черзі читали рядки з тексту Державного Гімну України, згадували народні пісні, колядки, щедрівки.

Міська бібліотека №3 провела для своїх юних читачів історичне досьє «Симфонія Незалежності». Бібліотекарі розповіли про авторів Державного Гімну України, про історію його створення. Дуже порадувало те, що усі присутні добре знають текст Державного Гімну України, тому вони із задоволенням заспівали його разом з бібліотекаркою. Наприкінці заходу діти відповідали на питання вікторини та ознайомились із представленими на тематичній полиці виданнями про історію національного гімну нашої країни.

 

 

Відділ культури

Дивитися всі новини