Місто

Інформація про роботу архівного відділу Новокаховської міської ради у 2021 році

14.01.2022 15:27
352 Місто

Згідно з затвердженою Програмою розвитку архівної справи у місті Нова Каховка на 2017-2021 роки та планом роботи на 2021 рік архівним відділом проведена наступна робота.

Прийнято на зберігання 378 од.зб. документів постійного терміну зберігання та 13 од. зб. особового походження, у яких міститься 60 документів.

В архіві міста зберігається 74 фонди документів Національного архівного фонду (НАФ), в яких міститься 15726 од. зб. управлінської документації та особового походження, 430 од. зб. фотодокументів, 200 фондів документів з особового складу, в яких міститься 17055 од. зб.       

Проведено перевірку наявності та стану справ документів з кадрових питань (особового складу) 101  фонду – 1185 од. зб.

У зв’язку з проведенням у грудні 2020 року робіт з оброблення вогнезахисним розчином дерев’яних полиць стелажів в архівосховищах проведено переміщення справ всередині архівосховищ 59 фондів документів НАФ – всього 8 533 од. зб. та 184 фондів документів з кадрових питань (особового складу) – всього 8280 од. зб.

Проведено 14 перевірок стану організації діловодства та архівної справи в установах: Таврійська міська рада, Новокаховська міська організація ветеранів війни та праці, Новокаховський міський комітет профспілки працівників агропромислового комплексу,  ТОВ  «Олеся», ДП ТОВ «Югтара» «Дніпрянська аграрна фірма ім. Солодухіна», ПМП «Віра», ДП ДГ «Новокаховське» інституту рису НААН України, Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Новокаховської міської ради, комунальний заклад «Новокаховська дитяча музична школа», ТОВ «ЗКЕМ», АТ «Гідросталь», управління праці та соціального захисту населення Новокаховської міської ради, ПрАТ «Дім марочних коньяків «Таврія», комунальний заклад «Новокаховська дитяча школа мистецтв».

Архівним відділом надана методична і практична допомога та на засіданнях експертної комісії розглянуто та схвалено описи справ 30 установ, документи яких упорядковано та сформовано у 1660 справ. Надано методичну і практичну допомогу установам у розробленні та вдосконаленні 19 номенклатур справ (2588 поз.), 8 положень про архівні підрозділи та про ЕК, 3 інструкції з діловодства.

Проведено 2 семінари з відповідальними за архів та діловодство установ міста з питань впровадження в практику роботи Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях.

Підготовлено виставки документів до дня заснування міста Нова Каховка «Гортаючи архівні сторінки», до Дня перемоги «Незабутнє минуле», до Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України «Є на світі одна Україна...».  Виставки експонувались у приміщенні архівного відділу.

За звітний період було підготовлено 53 інформації, консультації та статті відповідної тематики для розміщення на офіційному сайті Новокаховської міської територіальної громади, а також матеріал для газети «Нова Каховка» щодо впорядкування документів.

За 2021 рік підготовлено та надано 1268 довідок соціально-правового та тематичного характеру.

Відповідно до бюджетного запиту з місцевого бюджету на 2021 рік для забезпечення збереженості архівних документів Новокаховською міською радою виділено кошти на оплату послуг з обслуговування та спостереження охоронної та автоматичної пожежної сигналізації у сумі 19 200 грн., на страхування будівлі у сумі 3 695 грн.

За рахунок коштів міського бюджету у будівлі архівного відділу проведено технічне обслуговування вогнегасників на суму 1 377 грн., придбано канцтовари на суму 5 000 грн., проведена повірка теплолічильника на суму 14 383 грн та водолічильників на суму 272,83 грн.

Проведено упорядкування документів архівним відділом на договірних засадах установ та підприємств: ТОВ «АДМ Новокаховський елеватор» за 2018-2020 роки, ТОВ «АДМ Таврійський елеватор» за 2001-2020 роки, Дочірнє підприємство товариство з обмеженою відповідальністю «Югтара» «Дніпрянська аграрна фірма ім. Солодухіна» за 2018-2020 роки, Філія «Каховська ГЕС імені П.С.Непорожнього» ПрАТ «Укргідроенерго» за 2018-2019 роки, фінансове управління Новокаховської міської ради за 2018-2019 роки. Вартість платних послуг за упорядкування архівних документів склала 36 015,54 грн.

Підготовлено 47 тематичних запитів на теми: надання земельних ділянок, вирішення житлових питань. Вартість платних послуг за надання довідок склала 4 666,06 грн.

Кошти надійшли на спецрахунок і направлені на розвиток архівної справи.

За рахунок власних надходжень придбано господарські товари, здійснено обслуговування оргтехніки та заправку картриджів, через збільшення тарифів проведено оплату водопостачання, водовідведення та електроенергії, оплату навчання працівників архівного відділу з питань електробезпеки, технічної експлуатації теплових установок і мереж.

 

Архівний відділ

Дивитися всі новини