Місто

Про роботу інспекції у справах захисту прав споживачів у 2021 році

14.01.2022 15:08
367 Місто

Позитивна тенденція минулого року в роботі інспекції у справах захисту прав споживачів – кількість вирішених питань на користь споживачів значно збільшилась. Інспекція радикально втручалась в перебіг кожної конфліктної ситуації.

Так за  2021 рік особисто до інспекції у справах захисту прав споживачів звернулось 198 споживачів, 82 споживача отримали консультацію за телефоном.

Протягом року споживачі звертались з питань:

- порушення права споживача на гарантійне  обслуговування;
- продаж товарів без супровідних документів та повної інформації;
- обважування та обрахунки покупців;
- порушення права споживача на повернення або обмін товару;
- реалізація продукції термін придатності яких минув;
- щодо надання послуг.

Інспекцією у справах захисту прав споживачів було розглянуто 280 скарг на суму близько 500 тис грн.,  задоволено 214 скарг, по яким споживачам повернуто понад 240 тис. грн. за неякісне виготовлення вікон, меблів, низькоякісну побутову техніку, взуття, предмети побуту і продукти харчування, надання перукарських послуг.

Вирішувати питання по задоволенню претензій споживачів доводиться шляхом листування та бесід з роз’ясненнями норм законодавства, іноді з проведенням перевірок фактів, викладених у зверненні. 

Протягом  2021 року зусиллями інспекції у справах захисту прав споживачів виявлено такі порушення, як неякісне наданні перукарських послуг, шахрайські дії суб’єктів господарювання, які займаються інтернет-торгівлею, нетактовна поведінка продавців відповідно до споживача, не дотримання термінів гарантійного обслуговування, неналежне виконання послуг з гарантійного обслуговування, неналежне оформлення куточків споживача інше.

Плануючи роботу інспекції у справах захисту прав споживачів на 2022 рік, чітко знаємо чим займатимемось, адже наші справи спрямовані на захист ваших прав та інтересів, шановні споживачі.

Залишайте позаду негативні події, вчинки, радійте  досягненням, складайте плани на майбутнє і все буде гаразд.

Дякуємо за довіру та сподіваємось, що в новому році наша співпраця продовжиться.

 

Інспекція у справах захисту
прав споживачів

Дивитися всі новини