Місто

Відбулося перше в цьому році засідання комісії з питань захисту прав дитини

14.01.2022 14:13
422 Місто

13 січня 2022 року  відповідно до робочого графіку відбулося перше в цьому році засідання комісії з питань захисту прав дитини під головуванням заступника міського голови Володимира Вікторовича Арнаута.

Комісією було розглянуто 22 питання порядку денного, з них:

1) про захист житлових та майнових прав дітей - 3;

2) про припинення опіки над нерухомим майном- 1;

3) про доцільність позбавлення батьківських прав – 1;

4) про затвердження та перегляд індивідуальних планів дітей, які перебувають на обліку служби у справах дітей – 16;

5) підведення підсумків роботи комісії з питань захисту прав дитини за період 2021 року.

На засіданні комісії позитивно розглянуті справи про надання дозволів батькам на здійснення правочинів із житлом, користувачами якого є неповнолітні діти. Всі рішення по цим питанням були прийняті  відповідно до чинного законодавства та з дотриманням майнових та житлових прав неповнолітніх.

Також була розглянута справа  про виконання матір’ю обов’язків відносно її малолітньої дитини, про відносини в сім’ї та забезпечення належних умов для виховання і повноцінного розвитку дітей.  Як результат,  мати була попереджена про відповідальність за ухилення від виконання батьківських обов’язків. Матері наголошено на тому, що  дитина має рости в гідних умовах, відчувати увагу та турботу про себе. Основним обов’язком батьків  є забезпечення найкращих інтересів своїх дітей. На засіданні комісії мати була присутня, обіцяла виправитися, влаштуватися на роботу, виконувати всі рекомендації лікарів по догляду за дитиною.   

Члени комісії наголосили жінці, що сім'я є середовищем для фізичного, духовного, інтелектуального, культурного, соціального розвитку дитини, її матеріального забезпечення і несе відповідальність за створення належних умов для цього.

За результатами засідання комісією прийняті виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей.

Служба у справах дітей, яка є відповідальною за організацію діяльності комісії з питань захисту прав дитини, сердечно подякувала всім присутнім за професіоналізм, небайдужість, оптимізм,  добросовісність при виконанні своїх щоденних посадових обов’язків, оперативність реагування.

 

 

Служба у справах дітей

Дивитися всі новини