Місто

У Новій Каховці шукають альтернативні шляхи щодо відключення помешкань від енергопостачання

11.01.2022 16:43
354 Місто

Вчора, 10 січня, до Новокаховського міськвиконкому завітала ініціативна група мешканців гуртожитків, що розташовані за адресами вул.Букіна, 72 та вул.Дружби, 51. Вони були вкрай стурбовані ймовірністю відключення їх будинків від енергопостачання за величезні борги, про що ХОЕК попереджало напередодні.

Про це повідомила прес-секретар Новокаховського міськвиконкому Ірина Дахновська.

На 1 січня загальна заборгованість КП “Гуртожиток” перед компанією- енергопостачальником склала більше 2 млн грн, і це при тому, що з міського бюджету в 2021 році вже було виділено 1 млн грн на погашення боргів за спожиту електроенергію.

З мешканцями гуртожитків спілкувалися заступник міського голови Леонід Чурсинов, Директор КП “Гуртожиток” Андрій Каліта та радник міського голови Володимир Сироватко.

Стурбованим подальшою долею своїх будинків новокаховчанам розповіли про можливі варіанти обслуговування та утримання гуртожитків. Була доведена інформація стосовно можливості створення ОСББ, утримання будинку власними силами, або залучення керуючої компанії.

Леонід Чурсинов запропонував всебічну підтримку з боку місцевої влади в процесі створення ОСББ в частині консультацій та оформлення необхідної документації.

Мешканці гуртожитків погодилися з тим, що немає іншого виходу, як брати відповідальність за свої помешкання на себе, адже існують вдалі приклади створення та функціонування об’єднання співвласників таких же гуртожитків за адресами пр-т Перемоги,3, вул. Дружби,49, вул. Букіна,52 та вул.Першотравнева,30. Ці ОСББ мають значно меншу заборгованість перед енергопостачальником, збирають кошти і поліпшують стан своїх будинків та мають можливість використовувати кошти револьверного фонду на великі проєкти.

За оперативною інформацією, сьогодні,11 січня, о 10 годині вже розпочався процес відключення гуртожитків від електропостачання. Слід зауважити, що гуртожитки Букіна, 72 та Дружби, 51 в перелік відключення не потрапили.

Після вчорашньої зустрічі з представниками місцевої влади, мешканці цих будинків самоорганізувалися і розпочали активну роботу по створенню ОСББ. З представниками ХОЕК ініціативною групою цих гуртожитків були проведені перемовини, в ході яких дійшли згоди про те, що їх будинки не будуть відключені від електроенергії. Мешканці запевнили, що разом з працівниками КП “Гуртожиток” вони самі займуться відключенням від електропостачання злісних неплатників.

Матеріали сайту «Online Нова Каховка»

Дивитися всі новини