Місто

Звіт про роботу експертної комісії архівного відділу Новокаховської міської ради за 2021 рік

03.01.2022 08:00
357 Місто

Експертна комісія працює відповідно до Закону України «Про Національний архівний фонд та архівні установи» та Порядку утворення та діяльності комісій з проведення експертизи цінності документів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08 серпня 2007 року № 1004, та на підставі Положення про експертну комісію (далі – ЕК) архівного відділу Новокаховської міської ради для розгляду методичних та практичних питань, пов’язаних з проведенням експертизи цінності документів, здійснення методичного керівництва і координації діяльності ЕК органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, об'єднань громадян, релігійних організацій, фондово-закупівельних комісій музеїв, експертно-оцінних комісій бібліотек та подання результатів експертизи цінності документів на розгляд експертно-перевірної комісії (далі - ЕПК) державного архіву області.
Робота експертної комісії архівного відділу Новокаховської міської ради (далі – ЕК) протягом 2021 року проводилась відповідно до річного плану, затвердженого начальником архівного відділу 22 грудня 2020 р. План роботи ЕК на 2021 рік виконано у повних обсягах. Проведено 10 засідань комісії та оформлено протоколи засідань, які затверджено начальником відділу. Усі документи, подані на розгляд комісії, пройшли експертизу цінності в установленому порядку. У зв’язку із зміною найменувань установ протягом звітного року схвалено інструкції з діловодства, положення про архівний підрозділ  установи та положення про експертну комісію у зоні комплектування архіву. Розглянуто номенклатури справ 10 установ на 1274 поз. За підсумками розгляду номенклатури справ схвалено ЕК архівного відділу та погоджено з ЕПК державного архіву Херсонської області.
За звітний період розглянуто описи справ 27 установ, що обумовлено плановим упорядкуванням документів та ліквідацією (реорганізацією) установ.
Схвалено та подано на ЕПК державного архіву області 725 од.зб. управлінської документації, 719 од.зб. з кадрових питань, 11141 од.зб./ 674 поз. документів для знищення, не внесених до НАФ. За підсумками розгляду проекти документів схвалено ЕК архівного відділу та погоджено з ЕПК державного архіву Херсонської області. Схвалено та погоджено з ЕПК держархіву описи на 17 од. обл. фотодокументів. Експертною комісією відібрані фотографії, на яких зафіксовані найбільш цікаві моменти подій, що відбувалися у 2020 році в місті Нова Каховка, для збереження їх для нащадків. Також схвалено та погоджено з ЕПК держархіву  13 од.зб., 60 док. особового походження поета, письменника Пустового Олега Михайловича. До фонду відібрано дипломи, грамоти, посвідчення, друковані видання, статті з газет, фотографії поета та інше.
Експертною комісією схвалено план роботи на 2022 рік.
 

 

Архівний відділ

Дивитися всі новини