Новини

Про підсумки роботи управління праці та соціального захисту населення Новокаховської міської ради у 2021 році

30.12.2021 08:55
295 Новини

Соціальна політика є одним із важливих напрямів діяльності міської влади, яка вживає заходи для створення умов для розвитку та оптимального функціонування соціальних відносин у громаді, всебічного розкриття творчого потенціалу мешканців громади, досягнення в громаді суспільної злагоди і стабільності. Соціальний захист це сукупність заходів, пов’язаних з наданням фінансової допомоги окремим верствам населення, які через незалежні від них обставини не мають достатніх для самозабезпечення доходів.
На території нашої громади, соціальна підтримка деяких категорій населення забезпечується, зокрема Програмою реалізації соціальної політики, яка розробляється управлінням та коригується відповідно до завдань, що ставляться державою для забезпечення соціального захисту відповідних категорій населення. Так у 2021 році профінансовано Управлінням соціальних заходів визначених Програмою на загальну суму 5 787 055,64 грн.
За 11 місяців поточного року загальний обсяг проведених виплат на соціальний захист мешканців громади становив 147 931 884,35 грн.
Управлінням призначаються більше 20 різних видів соціальних допомог, за наданням яких в цьому році звернулося більше 15 000 осіб. 
Станом на 01 грудня 2021 року призначено 13595 різних видів державних соціальних допомог особам на загальну суму 84 184,0 тис.грн., в тому числі згідно Закону України „Про державну допомогу сім’ям з дітьми” на загальну суму 22 129,5 тис.грн.
Підтримка малозабезпечених громадян важливий напрямок роботи в соціальному захисті. Якщо розглядати такий вид допомоги як житлові субсидії, то в поточному році призначено та виплачено субсидії на оплату житлово-комунальних послуг 10248 домогосподарствам на загальну суму  48 450,1 тис.грн., пільговим категоріям населення призначено та виплачено пільги на оплату житлово-комунальних послуг у сумі 11 255,9 тис.грн.
На обліку в Управлінні перебуває 844 внутрішньо переміщених осіб, яким призначено та виплачено у поточному році 2 450,0 тис.грн. допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.
34 особи, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС забезпечено медичним обслуговуванням (медикаменти,стоматологічні послуги) на загальну суму   85 773,7 гривень.
Відшкодовано коштів на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни у загальній сумі 29 586,09 грн.
Оздоровлені за направленнями на санаторно-курортне лікування 52 особи пільгових категорій населення на загальну суму 308 229,5 грн., а це  10 ветеранів війни, 20 осіб з інвалідністю,  14 осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, віднесених до категорії1 та 8 учасників бойових дій, які приймали участь в АТО/ООС.  Послуги з психологічної реабілітації отримали 33 учасники бойових дій, в т.ч. члени їх сімей на загальну суму 441 273,6 грн.
Протягом року забезпечено компенсаційними виплатами за невикористане санаторно-курортне лікування 10 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 14 осіб з інвалідністю, в т.ч. внаслідок війни на загальну суму 12 687 грн.
Компенсаційні виплати на бензин, ремонт та технічне обслуговування автомобіля отримали 16 осіб з інвалідністю на загальну суму 6400,57 грн., а на транспортне обслуговування 13 осіб з інвалідністю на загальну суму 6590,87 грн.
За рахунок коштів Державного бюджету цього року мешканці громади отримали одноразову матеріальну допомогу на загальну суму 21 425,38 гривень, а це 13 непрацюючих малозабезпечених осіб, що потребують за медичними показаннями тривалого дороговартісного лікування  та 11 осіб з інвалідністю.
У 2021 році 213 мешканців нашої громади, які є особами з інвалідністю та дітьми з інвалідністю через Управління отримали технічні та інші засоби реабілітації, а це 519 одиниць ортопедичного взуття та інших ортопедичних виробів, 78 одиниць засобів реабілітації, в тому числі крісла колісні. За рахунок коштів Державного бюджету 18 дітей з інвалідністю за направленнями Управління отримали реабілітаційні послуги в реабілітаційних установах на загальну суму 242 023,06 грн.
В межах контролю за правильністю призначення та виплати мешканцям нашої громади пенсій Управлінням перевірено 4283 пенсійні справи.
Забезпечено виплату соціальних стипендій 56 студентам вищих навчальних закладів, що отримують освітні послуги на території громади в сумі 1 138 062,00 грн. 
Велика увага приділяється питанню оформлення трудових відносин між роботодавцем і найманим працівником у законодавчому полі, а саме дотримання мінімальних соціальних гарантій найманим працівникам та легалізації зайнятості населення.
Управлінням, у складі міської робочої групи, проведено обстеження 887 суб’єктів господарювання, за результатами яких виявлено 184 неоформлених найманих працівника. Внаслідок проведеної роботи кількість найманих осіб, праця яких легалізована склала 172 особи, що сприяло залученню 1 298,1 тис.грн. додаткових надходжень до бюджету громади.
Ведеться співпраця з громадськими організаціями. Так ГО «Учасників бойових дій та ветеранів АТО - Біла Стріла» та Новокаховській організації ветеранів війни та праці надана фінансова підтримка на суму 210,1 тис.грн.
Аби мешканці Новокаховської громади були обізнані щодо своїх прав в сфері соціального захисту, Управлінням систематично у місцевих ЗМІ висвітлюється актуальна інформація, зокрема, проводимо інформування населення громади про зміни в законодавстві, надаємо роз’яснення, публікуємо повідомлення, системно проводимо особисті виїзні прийоми громадян керівництвом Управління  у віддалені населені пункти громади та інше. Міська влада за рахунок коштів міського бюджету протягом року на безкоштовній основі забезпечувала 488 громадян нашої громади виданнями тижневика газети «Нова Каховка».
Робота із соціального захисту мешканців Новокаховської міської територіальної громади триває і надалі у вигляді забезпечення державних соціальних гарантій, надання матеріальної підтримки найбільш малозабезпеченим та незахищеним верствам населення.
 

 

УПСЗН

Дивитися всі новини