Суспільство

У 2021 році управлінням праці та соціального захисту населення Новокаховської міської ради розглянуто 10404 заяви на призначення житлових субсидій

28.12.2021 09:13
338 Суспільство

Вже понад 20 років програма житлових субсидій являється головним механізмом соціальної підтримки, який дає можливість сім'ям повною мірою і вчасно здійснювати оплату за житлово-комунальні послуги.

Умови призначення житлової субсидії постійно удосконалюються, лише протягом 2021 р. Урядом вісім разів вносились зміни до Положення про порядок призначення  житлових субсидій. Усі зміни, які відбулись у програмі субсидій, мали на меті зробити її справедливою і доступною для тих, хто з об’єктивних причин потребує державної допомоги.

В грудні  2021 р. на території Новокаховської міської територіальної громади житлові субсидії отримують 5051 домогосподарство. Всього за 2021 р. управлінням праці та соціального захисту населення розглянуто 10404 заяви на призначення житлових субсидій.

Середній  розмір розрахованої субсидії в опалювальний сезон 2021-2022 рр. складає 1100 грн. Але у деяких отримувачів розмір субсидії складає 2500-3000 грн. Для кожної родини розмір субсидії розраховується індивідуально, враховуючи склад осіб та розмір доходу.

Слід також зауважити, що на період карантину для регіонів із встановленим "червоним" рівнем епідемічної небезпеки, розрахунок житлових субсидій проводиться з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія на оплату централізованого постачання холодної та гарячої води, водовідведення, електроенергії та природного газу для приготування їжі і підігріву води незалежно від кількості днів дії карантину зазначеного рівня епідемічної небезпеки на місяць.

Таким чином, у жовтні, листопаді та грудні 2021 р.  мешканцям Новокаховської міської об'єднаної територіальної громади розрахунок субсидії на зазначені послуги проведено з урахуванням збільшення на 50 відсотків соціальних нормативів.

Всі нараховані кошти на виплату житлових субсидій фінансуються своєчасно та у повному обсязі.

 

З початком опалювальний сезону кожна родина відчуває значне посилення фінансового навантаження, що пов’язане з витратами на обігрів житла.

Тому, сім'ї, які на сьогоднішній день не отримують субсидію, можуть звернутись для визначенням права на її отримання, подавши відповідну заяву та декларацію у зручний для себе спосіб:

- звернутися до представника територіальної громади;

- звернутися безпосередньо до органу соціального захисту населення або відправити   документи через «Укрпошту;

- оформити онлайн на порталі "Дія"  за посиланням https://diia.gov.ua/.

 

За додатковою інформацію з питання призначення житлових субсидій звертайтеся до управління праці та соціального захисту населення (м. Нова Каховка, вул. Історична, 18, каб.14),  тел. (05549) 5 48 55, (095) 674 64 47.

 

Управління праці та соціального захисту населення
Новокаховської міської ради

Дивитися всі новини