Культура

Міський голова Нової Каховки привітав юних акторів з творчим успіхом на професійній сцені

28.12.2021 09:05
453 Культура

Вчора, 27 грудня, міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко побував на прем’єрному показі вистави-мюзиклу “Вартовий” у місцевому Палаці культури, де юні актори створили на сцені чудову новорічну казку.

Після її завершення він із задоволенням поспілкувався з режисером-постановником Валерією Ютіною, хореографом Дар’єю Барансатою та юними акторами, які взяли участь у цій феєричній виставі. Про це повідомляє RadioNovaKahovka у соціальній мережі.

Володимир Іванович подякував юним акторам та їх творчим керівникам за талановиту гру та за яскраві емоції, які вони подарували глядачам.

– Цією виставою ми хотіли людям дати надію, – говорить режисер-постановник, автор вистави, автор шести пісень і музики, які в ній звучать, Валерія Ютіна. – В нас зараз дуже важкі роки. І “Вартовий” дає надію, сповнює глядачів світлими почуттями. Цей позитив ми хотіли подарувати не тільки глядачам, але й тим, хто створював “Вартового”. Це неймовірна команда! Понад 100 людей, які працювали над створенням вистави. Я дуже їм вдячна!

– Постановка відбувалася на базі Народного Драматичного театру, – розповіла керівник театру Наталія Лукашова. – Були залучені вокалісти і музиканти колективів міста: народний ансамбль “Чисті ключі” – керівник і солістка, також молодь Нової Каховки – школярі та студенти. Ми запрошували випускників наших шкіл, які нині є студентами Миколаївського та Херсонського університетів. У вихідні вони приїздили на репетиції. Репетиції тривали два місяці майже без перерв.

Ми залучили хореографічний колектив “Ручейок” і Школу танцю “Life in Dance”, повітряних гімнастів – з новокаховського фітнес- клубу “Актив”. Ми намагались зібрати всіх новаторів. Всі сто учасників працювали за ідею – щоб просто дарувати людям надію!

Ми вдячні всім технічним працівникам нашого Палацу культури, які створювали нам декорації, костюми. Дещо ми зробили самі. Велике спасибі Олександру Шумаєву – Будинок дитячої творчості. Він записав нам шість пісень. І також місяць працював просто за ідею.
Наша вистава – це виховання розумного глядача. Нині діти живуть в сучасному середовищі, де вони бачать дуже жорстокі речі. І ми намагались не спрощувати, а навпаки показати справжнє обличчя зла і добра. Але надія, віра – вони перемагають! Щоб глядачі, діти і дорослі, виходили після вистави з такою надією. Всі чекали дива. Цей рік був дуже важким. Ми хотіли показати цей промінь надії. Показати, що потрібно вірити. І Новий рік, Новий день настане для всіх!

Хочу побажати людям: якщо ви хочете змін у собі та в суспільстві – візьміть своїх рідних і приходьте на виставу. І ви відчуєте цю надію, це світло у своєму серці!

Новий рік – сімейне свято. Всі сім’ї, всіх дітей і дорослих ми чекаємо на нашій виставі “Вартовий”! Щоб подарувати вам НАДІЮ на світле майбутнє, на Новий рік, який до нас прийде. І показати вам неймовірне дійство, в якому задійно понад 100 людей, які готові дарувати вам яскраві емоції!

Якщо ви ще не бачили “Вартового” – приходьте 3 і 4 січня вже 2022 року. Білети можна придбати у касі Палацу культури.

Матеріали сайту «Online Нова Каховка»

Дивитися всі новини