Місто

В умовах карантину соціальні робітники Територіального центру соціального обслуговування працюють у посиленому режимі

23.12.2021 15:50
334 Місто

Всі ми чекаємо зимових свят, незважаючи на пандемію, хвилі карантину та тривожні новини.
Праця соціального робітника – це нелегка робота, так як більшість підопічних – це літні люди, які з тієї чи іншої причини не можуть обслуговувати себе самостійно, більшість яких, в силу віку, сьогодні віднесена до «групи ризику». Вони потребують не лише допомоги по господарству, а також і співчуття, розуміння, підтримки. При спілкуванні з підопічними соціальні робітники прагнуть підтримувати їх стабільний психо-емоційний стан, що є дуже важливим під час епідемії COVID-19. Часом буває так, що навіть проста коротка розмова з літньою самотньою людиною може принести хвилини радості і викликати посмішку на обличчі.
42 соціальних робітники відділення соціальної допомоги вдома Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) продовжують працювати в установленому режимі та щоденно дбають про те, щоб в умовах карантину громадяни похилого віку та особи з інвалідністю отримували необхідні соціальні послуги. Згідно з договірними умовами вони регулярно відвідують підопічних, забезпечують їх продуктами харчування, медикаментами ті іншими товарами, здійснюють внесення платежів за комунальні послуги, виклик лікаря, супроводжують у заклади охорони здоров?я, прибирають житло, надають допомогу у приготуванні їжі, виносять сміття, миють посуд, тощо.
Також, на даний час, у зв’язку із ускладненими погодними умовами, соціальні робітники надають повний найважливіший комплекс заходів, які забезпечують життєво-необхідні потреби отримувачів соціальних послуг, завдяки чому громадяни похилого віку зможуть залишатися вдома і не наражати себе на небезпеку, виходячи на двір. А найбільше це стосується громадян, які проживають у сільській місцевості, адже саме соціальний робітник допоможе прибрати подвір?я від снігу, занести дрова та затопити пічне опалення.
Працівники відділення соціальної допомоги вдома розуміють, що нашого візиту чекають багато громадян, адже головне в роботі територіального центру – покращити якість життя наших підопічних.


Територіальний центр соціального
обслуговування (надання соціальних послуг)

Дивитися всі новини