Місто

У Новокаховській громаді тривають зустрічі представників влади з мешканцями сіл

21.12.2021 17:41
357 Місто

На минулому тижні у Новокаховській МТГ відбулись зустрічі представників влади з мешканцями сіл громади.

Про підсумки цих зустрічей розповіли кореспонденти КП «Міська радіорганізація» на своїй сторінці у соціальній мережі.

Зауваження, питання та пропозиції активних та небайдужих жителів Тополівки та Дніпрян вислуховували радник міського голови Володимир Сироватка, куратор з питань діяльності старостинських округів Віктор Замковий, заступник директора КП «НК Екосервіс» Артур Григорьєв, староста Райського старостинського округу Ігор Дикуха, староста Дніпрянського старостату Віталій Гура та начальник Управління старостинських округів Олена Сендик.

Спочатку відбулась зустріч з ініціативними мешканцями Тополівки. Що в першу чергу цікавило людей?

– Як бути, коли нараховують по послугам з вивезення ТПВ на 5-ьох чоловік, але в будинку проживають лише двоє?

У такому випадку, пояснюють працівники КП «НК Екосервіс», людині необхідно надати усі підтверджуючі документи (довідку про склад сім’ї, довідку про фактичне місце проживання) щодо того, що у домі насправді проживає менша кількість осіб. А далі – все дуже просто: підприємство здійснює перерахунок, і заявник одразу ж починає сплачувати за послугу значно меншу суму.

Турбувало актив Тополівської громади й питання заміни водопроводу по всій території села, адже часто на тій чи іншій вулиці трапляються пориви.

Відповіли на це Ігор Дикуха та Віктор Замковий: подібна ситуація була і в Райському. Як зробили там? Обстежили систему водопроводу, і на основі цього обстеження надали конкретні пропозиції, які просили врахувати при розробці нового проекту водопроводу, та звернулися до керівництва міста з проханням виділення коштів на такі роботи. Результат – новий водогін. Те ж порекомендували й жителям Тополівки.

Зачепили й тему вуличного освітлення. 

Справа ця не проста, так як тарифи на електричну енергію для промислових підприємств та бюджетних установ зросли вдвічі. Тобто, із планованих кіловатів залишилась лише половина, а значить і довелось внести зміни у графік вмикання та вимикання вуличних ліхтарів.

Останнє, і не менш важливе – тротуар по проїздній вулиці (Основській). Тут керівництво міста та староста порадили подавати пропозиції та розробляти проект. Але, це вже на ближче майбутнє.

Наступного дня рушили до Дніпрян, де жителів населеного пункту турбувало таке: частий проїзд вантажівок через територію селища по вулиці Наддніпрянській, розвалля по головній вулиці, захаращені спуски до Дніпра, ремонт доріг та тротуарів.

Роздратування у активістів Дніпрян викликає і велика кількість теплиць, які розміщені прямо на території селища.

Власники так званих «балаганів» обробляють фрукти та овочі, а сільські жителі змушені дихати парами різноманітних хімічних препаратів. У зв’язку з цим пропонують щоб теплиці розміщувались на відстані хоча б 800 метрів від селища.

Зачепили й питання недостатньої кількості води у поливний сезон влітку. Віталій Гура запевнив: закуплено нові насоси, наступного року їх встановлять, і це нормалізує тиск води. Крім того потроху й почнуть заміну водогінних труб.

Наприкінці зустрічей радник міського голови Володимир Сироватка наголосив: усі питання розглядаються керівництвом міста, однак на реалізацію деяких не завжди вистачає коштів, та додав, що вирішення будь-яких проблем відбувається значно швидше та ефективніше лише тоді, коли наявний нормальний, конструктивний діалог між владою та громадою.

Нагадаємо, що подібні зустрічі будуть проводитись на регулярній основі. Тож у кожного небайдужого мешканця Новокаховської громади є шанс змінити своє село на краще. Потрібно лише бажання та готовність діяти.

Матеріали сайту «Online Нова Каховка»

Дивитися всі новини