Місто

За рахунок коштів резервного фонду місцевого бюджету виконано роботи з посилення несучих конструкцій багатоквартирного житлового будинку

21.12.2021 16:12
337 Місто

Завершені роботи з посилення несучих конструкцій багатоквартирного житлового будинку гостинного типу по проспекту Перемоги,1 в м .Нова Каховка (ОСББ «Перемога 1»). До виконавчого комітету міської ради неодноразово зверталися мешканці будинку з питання «відхилення» лоджій 6-9 поверхів від будівлі. Проблема виникла через конструктивні особливості будинку, пов’язані з його будівництвом та незадовільною експлуатацією.
Для реалізації проекту була виконана велика підготовча робота: проведено декілька засідань технічної ради із залученням провідних спеціалістів будівельної галузі міста. ПрАТ «Фірма Херсоноблагробуд» (генеральний директор Подофа А.І.) встановила так звані «маяки» та здійснювала спостереження за розкриттям щілин. Технічний експерт Дякун М.В. провів обстеження та надав експертний висновок. Після аналізу усіх документів було встановлено, що занепокоєння мешканців не безпідставні і треба негайно виконувати роботи з підсилення конструкцій.
За рахунок власних коштів ОСББ підприємство ДП «ЕКСПЕРТПРОЕКТ» комунального підприємства «Теплові мережі м. Нова Каховка» розробило проектно-кошторисну документацію на виконання невідкладних робіт, пов’язаних із запобіганням виникненню надзвичайних ситуацій техногенного характеру, що дало можливість розглянути питання на засіданні комісії з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, а в подальшому, за підтримки депутатів міської ради, виділити кошти з резервного фонду місцевого бюджету.
Для визначення виконавця робіт була проведена процедура державних закупівель, за результатами якої роботи виконувало підприємство під керівництвом досвідченого будівельника Улитича О.І., технічний нагляд здійснював інженер технічного нагляду Дякун М.В.
В даний час передбачений обсяг робіт завершено, це стало результатом командної роботи фахівців усіх ланок. Та заспокоюватися на досягнутому не варто - для запобігання негативних наслідків ОСББ необхідно виконати ще низку заходів: виконати ремонт вимощення по периметру будинку та ремонт покрівлі.


Відділ капітального будівництва

Дивитися всі новини