Новини

Творчість майстрів с-ща Веселе

14.09.2021 13:22
507 Новини

Тривають щотижневі візити робочої групи, створеної при Новокаховському Палаці культури з метою знайомства з творчістю талановитих людей, які мешкають поруч з нами. На черзі с-ще Веселе, де 8 вересня відбулася зустріч у бібліотеці, яку організувала бібліотекар Новокаховської ЦБС Анжеліка Табачна. Таланти мешканців с-ща Веселе виявилися дуже різноманітними, а їх творчість була представлена у наступних жанрах: вишивка хрестиком, напівхрестиком, гладдю та бісером, виготовлення канзаші, флористика, написання картин, виконання народних пісень, гра на інструментах. Анжеліка Табачна представила старовинні вишиті рушники та портрети, які дісталися їй у спадок від бабусі.
Майстрині з вишивки, Галина Рябцева та Олена Герасименко, розповіли про свою творчість та творчість своїх мам та бабусь, які навчили їх вишивати змалечку, та роботи яких вони турботливо зберігають. Тепер цьому мистецтву талановиті жінки навчають своїх дітей та онуків. Вже на багатьох виставках побачили їхні роботи у с-щі Веселе, м.Берислав, м.Херсон, м.Нова Каховка.
Відносно новим та незвичним видом мистецтва є виготовлення канзаші - прикрас для волосся. Він прийшов з Японіі та поступово набуває популярності і серед наших майстринь. Не менш цікавою є флористика - виготовлення композицій з квітів. Присутня на зустрічі майстриня Катерина Шаповалова самостійно навчилася цим обом видам рукоділля. Свої роботи Катерина вже встигла показати на багатьох виставках: на фестивалі Перлина Присивашшя (с.Іванівка), на виставці у с.Григорєвка, на ярмарках у містах Таврійськ та Нова Каховка.
Дійсно неймовірним є талант Олександри Білан. З раннього дитинства вона співала у Народному академічному хорі, навчилася грати самостійно на трьох інструментах: гітара, баян та домбра, останній їй дістався у спадок від батька, як і його музичний талант. Олександра ніколи не вчилася музиці, вона не грає по нотам, але може миттєво підібрати на слух будь яку мелодію. Музику вважає справою всього свого життя, яка її надихає та завжди поруч з нею.
Справою усього свого життя художник Валерій Івченко вважає написання картин. Як і його дружина Олександра, він навчався своєму мистецтву самостійно, з раннього дитинства. Природу Валерій вважає своїм головним джерелом натхнення, яка виховала у ньому почуття прекрасного. Свої мистецькі твори Валерій показував у картинній галереї Нової Каховки, та Горностаївці, де проходила його персональна виставка, брав участь у виставках, що проходили у містах Херсон, Київ, Нова Каховка та Берислав. Постійно приймає участь у пленерах – з’їздах художників, які проходять у Горностаївці та у с. Неліпино на Закарпатті.
Талановиті мешканці с-ща Веселе, що зібралися на зустрічі довели, що їх село має чим пишатись, адже у своїй справі вони досягли високого рівня, а з їх творчістю знайомі в багатьох містах України.


Відділ культури і туризму

Творчість майстрів с-ща Веселе

Дивитися всі новини