Місто

Відбулося чергове засідання комісії з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення

15.12.2021 09:48
413 Місто

У приміщенні виконавчого комітету Новокаховської міської ради, під головуванням заступника міського голови Володимира Арнаута, відбулося чергове засідання комісії з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.
На порядок денний було винесено ряд питань стосовно основних напрямків роботи комісії щодо проведення обстежень та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи в процесі зустрічей з підприємцями у питанні оформлення трудових відносин, дотримання соціальних гарантій в оплаті праці, своєчасної і в повному обсязі сплати податків, а також відповідальності за порушення законодавства про працю.
За результатами обстежень та роз’яснювальної роботи упродовж січня-грудня 2021 року міською робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення взято участь у 63 спільних заходах, проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з 909 суб’єктами господарювання; виявлено 184 неоформлених найманих працівника; кількість найманих осіб праця яких була легалізовано - 172; сума додаткових надходжень до бюджету в результаті виявлення неоформленої найманої праці складає 1298,1 тис. грн.
Матеріали рейдових обстежень, де вбачаються ознаки неоформлених трудових відносин, відсутності документів щодо державної реєстрації як суб’єкта господарювання та інших порушень законодавства про працю будуть скеровуватися у правоохоронні та контролюючі органи.
В процесі рейдових обстежень й надалі проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед роботодавців щодо дотримання законодавства про працю.


УПСЗН

 

Дивитися всі новини