Культура

У бібліотеках міста пройшли заходи, присвячені Дню прав людини

13.12.2021 16:15
435 Культура

10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини (Human Rights Day). Саме у цей день в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини.
До дня прав людини міська бібліотека №2 організувала зустріч «Права людини понад усе» для студентів НКПЕТЛ №7 з головним юристом відділу правової допомоги Зальвовською Іриною Миколаївною. Вона розповіла про права людини, як боротися з насильством і куди звертатися за безкоштовною правовою допомогою. Кожен студент отримав брошури, орієнтири з контактною інформацією для забезпечення зв’язку з усіма центрами, які надають цю безоплатну послугу.
У форматі вікторини «Є правила у світі, повинні знати їх всі діти» пройшов захід в дитячому відділі міської бібліотеки №2, присвячений Дню прав людини. Учасники виступили як справжні дорослі захисники казкових героїв і захищали їх права. В інтерактивній формі разом з бібліотекаркою діти обговорили основні статті Конвенції про права дитини й за допомогою пазлів підібрали до них відповідні обов’язки. Більш детально зупинилися на статті 7, в якій зазначено, що кожна дитина з моменту народження має право на ім’я і набуття громадянства. На пелюстках «правової квітки» написали свої імена і отримали в подарунок цю чарівну квітку. Тож, будемо вивчати та користуватися тими правами, які даровані нам від народження.
БібліоТус@. Правова вікторина: «Великі права маленької людини» відбулася в старшому відділі міської бібліотеки для дітей та юнацтва. БібліоТусити з підлітками на правові теми не тільки цікаво, але й більш відповідально. Бібліотекарів міської бібліотеки для дітей та юнацтва дуже тішить, що у фонді вже є книжкові скарбнички на правову тематику, адаптовані саме для даної вікової категорії читачів. Вони із задоволенням запрошують читачів завітати до бібліотеки, ознайомитися та обрати саме ту інформацію, яка більш актуальна і запрошувана для молоді сьогодення. Адже зараз, як ніколи, суспільство має згуртуватися для досягнення спільної мети – захисту прав людини та створення сприятливих та безпечних умов життя в усьому світі.


Відділ культури і туризму

Дивитися всі новини