Актуально

ПОВІДОМЛЕННЯ про публічну пропозицію (оферту) КП «Міський водоканал»

09.12.2021 13:15
465 Актуально

ПОВІДОМЛЕННЯ від 03.12.2021 року про публічну пропозицію (оферту) КП «Міський водоканал» про укладання ПУБЛІЧНОГО ДОГОВОРУ ПРИЄДНАННЯ з індивідуальним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (без обслуговування внутрішньобудинкових систем)

КП «Міський водоканал» повідомляє , що з 01.05.2021 року набрав чинності Закон України від 03.12.2020 № 1060 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг « (далі- Закон №1060).
На виконання вимог Закону України «Про захист персональних даних», враховуючи зміни, які були внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2021 № 808 «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами» постановою Кабінету Міністрів України від 01.09.2021 № 928 та керуючись нормами ч. 5 ст. 13 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», КП «Міський водоканал» публікує цю публічну пропозицію (оферту) про укладення публічного договору приєднання з індивідуальним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (без обслуговування внутрішньобудинкових систем) (далі Договір) для споживачів:
- власників (співвласників, користувачів) житлових та нежитлових приміщень в багатоповерховому будинку, інших об’єктів нерухомого майна або водопостачання та або водовідведення в житловому будинку, приєднаних до внутрішньобудинкових мереж.


Публічний договір про надання послуг укладається сторонами у відповідності до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» з урахуванням статей 633, 634, 641, 642 Цивільного кодексу України.
Відповідно до пункту 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону договори про надання комунальних послуг, у тому числі із співвласниками багатоквартирних будинків, які не прийняли рішення про модель організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг, мають бути укладені виконавцями відповідних комунальних послуг протягом двох місяців з дня набрання чинності рішенням Кабінету Міністрів України про затвердження типових публічних договорів приєднання про надання комунальних послуг.
Цей договір вважається укладеним, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті КП «Міський водоканал» (дата опублікування 03.12.2021 року), співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення та не оскаржили про вибір іншої моделі договірних відносин та не уклали відповідний договір з КП «Міський водоканал».
Індивідуальні споживачі у багатоквартирних житлових будинках, які фактично користуються послугами з централізованого водопостачання та/або водовідведення або звертаються до КП «Міський водоканал» для отримання вказаних послуг, вважаються такими, що ознайомлені, погоджуються та приєднуються до умов публічного договору.


У зв’язку з тим, що даний Договір є договором приєднання, його умови не підлягають узгодженню зі стороною, що приєднується (споживачем).
Постановою Кабінету Міністрів України «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами» від 21.08.2019 №808. Комунальним підприємством «Міський водоканал» було запроваджено плату за абонентське обслуговування ,яку затверджено наказом по підприємству від 03.12.2021 року № 210.
Плата виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальної послуги, що є публічним договором приєднання, складається з:
1) плати за послугу, що розраховується виходячи з розміру затверджених цін/тарифів на відповідну комунальну послугу та обсягу спожитих комунальних послуг, визначеного відповідно до законодавства;
2) плати за абонентське обслуговування, яка не може перевищувати граничний розмір, визначений Кабінетом Міністрів України (частина п'ята статті 13 Закону).
Плата за абонентське обслуговування по договору/особовому рахунку на місяць (для будинків у яких відсутній вузол комерційного обліку) становить 15,21 грн./місяць (з ПДВ).
Абонентська плата сплачується незалежно від користування послугою. Навіть якщо абонент місяць не користувався водою, то рахунок за неї прийде з нульовими показниками, а абонплату прийдеться сплатити, яка в платіжному документі буде виділятися в окрему графу.


Договір розміщено на веб-сайті (http://nk-komun.org.ua) Комунального підприємства «Міський водоканал» у вільному доступі та у спосіб, що забезпечує ознайомлення зі змістом цього Договору кожної особи, що отримує та звертається до підприємства, для отримання послуг з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення.

Дивитися всі новини