Суспільство

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) активно впроваджує та всебічно підтримує волонтерський рух

03.12.2021 10:25
364 Суспільство

Сучасна ситуація в Україні характеризується соціально-психологічною, економічною нестабільністю, зниженням рівня життя населення. Соціально-психологічні проблеми в Україні відобразились на психологічному самопочутті різних верств населення. Передусім, це сім’ї/особи, які опинилися в складних життєвих обставинах, особи з інвалідністю, громадяни похилого віку.

Волонтерська робота допомагає усвідомити, що кожен спроможний бачити проблеми інших, не чекати допомоги від когось, а брати відповідальність і бути готовим до соціальної взаємодії. Кожний, вступаючи до лав волонтерів, відзначає, як підвищується самооцінка, комунікативні та організаторські здібності, відчуття поваги, розвивається почуття толерантності, доброти, милосердя!

5 грудня по всій Україні відзначається Міжнародний день волонтерів, завдяки праці яких незахищені люди отримують опіку і тепло добрих сердець.

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новокаховської міської ради на території Новокаховської міської територіальної громади активно впроваджує та всебічно підтримує волонтерський рух серед студентської молоді для громадян, які знаходяться на обслуговуванні у територіальному центрі. В цьому напрямку територіальний центр тісно співпрацює з міською організацією ветеранів війни та праці, навчальними закладами міста, місцевою жінкою – волонтером Марією Шабаліною та волонтерами з Церкви Різдва Христова.      

Потужним імпульсом у розвитку волонтерського руху серед молодих людей Церкви Різдва Христова є організована робота волонтерів, які дають змогу постійно опікуватися людьми, які потребують допомоги, особами з інвалідністю. Протягом 2021 року в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) працювало 18 волонтерів.

В  осінньо-зимовий період 2020-2021 років місцевою благодійницею Марією Шабаліною забезпечено організацію щотижневого гарячого харчування для тих, хто потребує допомоги. 

27 травня 2021 року на базі проведення «ШАDE» lounge pre-party club у м. Херсон відбулась церемонія нагородження переможців і лауреатів Національного конкурсу «Благодійна Україна» та регіонального конкурсу «Благодійна Херсонщина» - 2020, організатором якої виступив фонд громади Херсона «Захист». Волонтер Марія Шабаліна, яка мешкає на території Новокаховської міської територіальної громади, нагороджена дипломом лауреата регіонального конкурсу «Благодійна Херсонщина» - 2020 та здобула ІІ місце у номінації «Благодійник року».          

                 Бути волонтером – це значить вміти подати руку допомоги, дарувати свій час та увагу, ділитися знаннями, віддавати частинку свого серця, а натомість отримувати щасливі посмішки. Працюючи за покликом серця, люди, які виконують цю роботу, мають нести добро і милосердя, зігрівати теплом та ласкою.

            Дорогі волонтери, прийміть щиру вдячність за вашу працю, за сміливість, наполегливість, за вміння розпізнати потреби людей і вчасно допомогти, за ваші палкі серця, що зігрівають людські душі!

 

Територіальний центр соціального обслуговування
(надання соціальних послуг)

Дивитися всі новини