Охорона здоров’я

У Новокаховській ОТГ встановили новий рекорд щеплень від COVID-19

29.11.2021 19:23
414 Охорона здоров’я

Протягом вихідних, 27-28 листопада, у Новій Каховці встановили новий рекорд з кількості вакцинованих мешканців громади. За два дні щеплення від COVID-19 отримали 1539 людей.

Про це повідомила Генеральний директор КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Нова Каховка” Олена Ходорковська.

Вона зазначила, що раніше таку кількість людей вакцинували впродовж тижня. Але керівництву Центра, а також сімейним лікарям вдалося організувати роботу з населенням таким чином, що вони повірили у вакцинацію і прийшли до медичних пунктів робити щеплення.

Всього ж за минулий тиждень щеплення отримали 2736 мешканців громади, що теж є рекордом тижневої кількості вакцинованих. Щеплення проводили вакцинами CoronaVac, AstraZeneca, Pfizer-BioNTech та Moderna.

Таким чином в Новокаховській громаді щеплення проти COVID-19 зробили майже 38 тисяч осіб, з них близько 15 тисяч пройшли повний курс вакцинації.

Також Олена Ходорковська вчергове підкреслила, що єдиним способом захисту від пандемії є вакцинація і особливо для людей пенсійного та похилого віку, людям із супутніми захворюваннями, як-от цукровий діабет, серцево-судинні, аутоімунні, онкологічні захворювання, адже вони мають вищий ризик важко захворіти на COVID-19, отримати ускладнення та померти від цієї хвороби.

Дані за останні три місяці вказують на те, що людей, які завершили курс вакцинації, госпіталізують із коронавірусною хворобою у 5 разів рідше за тих, хто не отримав жодної дози вакцини або зробив лише одне щеплення. Вакциновані мають у 9 разів менший ризик померти внаслідок COVID-19 ніж невакциновані.

Принагідно нагадуємо, що центр вакцинації знаходиться на другому поверсі поліклініки, працює всі дні, включаючи вихідні (субота – неділя – з 10:00 до 17:00). Крім того, якщо на будь-якому підприємстві є 15 і більше бажаючих провакцинуватися, для зручності організовується виїзд мобільної бригади.

Матеріали сайту «Online Нова Каховка»

Дивитися всі новини